Θλιβερός Προμηθέας, υποκλίθηκε στην ανώτερη Χάποελ

Το ματς

Οι Πατρινοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν γρήγορα 10-2 με πρωταγωνιστές τους Κόντιτ και Μουράτο. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, τρέχοντας ένα 10-0 σερί που τους έφερε μπροστά στο σκορ (10-12), με κύριο εκφραστή τον Τοκότο. Τελικά, ένα τρίποντο του Μουράτου διαμόρφωσε το φτωχό 15-14 της πρώτης περιόδου.

To κακό επιθετικά παιχνίδι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Προμηθέα να διατηρεί μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου το προβάδισμα (29-27), χάρη σε Τανούλη και Γιανγκ. Από εκεί και πέρα, οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα 10-4 περιορίζοντας αισθητά την επίθεση των γηπεδουχων, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν το ημίχρονο με προβάδισμα πέντε πόντων (32-37).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Προμηθέας… δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι με τρομερή άμυνα και κορυφαίους τους Ονουάκου και ΜακΡέι στην επίθεση έτρεξαν ένα απίστευτο 18-0 στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας 23 πόντων (32-55). Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να συνέλθουν και να απαντήσουν με ένα δικό τους σερί, με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να κλείσουν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 20 πόντων (53-73).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστικό καθώς η Χάποελ είχε πάρει πλέον προβάδισμα που δεν μπορούσε να ανατραπεί. Οι γηπεδούχοι είχαν παραδώσει «πνεύμα», με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί με νέο πρωταγωνιστή των Τζέιλεν Χορντ να φτάσουν μέχρι και στο +28 (61-89). Μόνο ενδιαφέρον στο παιχνίδι ήταν αν τελικά οι φιλοξενούμενοι θα προλάβουν την κατοστάρα, κάτι που έκαναν ανεβαίνοντας στο +29 (71-100). Τελικά, το ματς ολοληρώθηκε με σκορ

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-37, 53-73, 83-100

Aναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ