Συνεχίζει την προετοιμασία του το γκρουπ στίβου του Μποτσκαριόφ

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, η Ελίνα Τζένγκο, ο Τάσος Λατιφλάρι, η Αναστασία Ντραγκομίροβα και η Σοφία Κεσσίδη έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή και διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις του ερχόμενου καλοκαιριού.

«Σίγουρα, υπάρχουν προβλήματα, αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας, τα οποία προσπαθούμε να ξεπερνάμε. Παρόλα αυτά, γυμναζόμαστε κανονικά, με την ελπίδα πως θα γίνουν κάποιοι αγώνες το νέο έτος. Οι Μουζενίδης και Λατιφλάρι προετοιμάζονται και για τη χειμερινή περίοδο, ώστε να είναι έτοιμοι να κάνουν αγώνες.

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος στόχος της θερινής σεζόν θα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα και, γιατί όχι, να πετύχουμε τα όρια για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Θα ήθελα να τελειώνουμε από νωρίς με τα όρια», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε πως:

«Ο στόχος μας, βέβαια, είναι η θερινή σεζόν. Πλέον, έχουμε την εμπειρία της πρώτης καραντίνας και του τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τα παιδιά το καλοκαίρι πήγαν πολύ καλά και κατάφεραν να βγάλουν τον καλό τους εαυτό. Πιστεύω κάτι ανάλογο θα συμβεί και φέτος».

Η Τζένγκο ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 2020, αφού έστειλε το ακόντιο στα 63,96 κι απέδειξε, για μία ακόμη φορά, πως είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στην ηλικία της και μία από τις πλέον εξελίξιμες ακοντίστριες.

Η 20χρονη αθλήτρια έχει κάθε λόγο να θέτει υψηλούς στόχους για το 2021 και, ανάμεσα σε αυτούς, είναι και η συμμετοχή και μια καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα, η Τζέγκο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο στις διοργανώσεις της κατηγορίας της (Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20).

Τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που παράλληλα σκέφτεται τη συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Τόσο ο Μουζενίδης, όσο και ο Λατιφλάρι θα γυμναστούν με στόχο να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Οδυσσέας προετοιμάζεται και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23», τόνισε ο Μποτσκαριώφ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Αναστασία Ντραγκομίροβα, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο.

«Η Αναστασία χειρουργήθηκε στο γόνατο αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς είχε μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού, από τον τραυματισμό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι γιατροί πρόκριναν τη λύση του χειρουργείου, καθώς θεωρήθηκε ως ιδανική για την περίπτωσή της, δεδομένο του ότι είναι αθλήτρια με προοπτικές.

Η Αναστασία, ειδικά για φέτος, ίσως επικεντρωθεί στη σφαιροβολία, προκειμένου να πάει πιο ομαλά η σεζόν. Το όριο τόσο για το Ευρωπαϊκό, όσο και για το Παγκόσμιο είναι στις δυνατότητές της».

Με στόχο τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20 γυμνάζεται ήδη και η δισκοβόλος Σοφία Κεσσίδη. «Θεωρώ πως, αν όλα πάνε καλά, πολλά από τα παιδιά του γκρουπ θα έχουν συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν. Υπάρχουν από πίσω και μικρότερα παιδιά που θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18», κατέληξε ο Μποτσκαριώφ.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ