Συνάντηση της νέας διοίκησης ΣΕΓΑΣ με Αυγενάκη

Στη συνάντηση ΣΕΓΑΣ, Λευτέρη Αυγενάκη την Τετάρτη η Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υφυπουργό Αθλητισμού μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και χρειάζονται άμεσα επίλυση.

Η κρατική επιχορήγηση βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, με τον Υφυπουργό να μη δίνει απάντηση για το ύψος της πρώτης δόσης της τακτικής χρηματοδότησης του 2021, ούτε για τον χρόνο εκταμίευσής της, παρότι ο ΣΕΓΑΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών μισθούς και φορολογικές υποχρεώσεις.

Παράλληλα, τέθηκε στον κ. Αυγενάκη η επαναφορά χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ στα επίπεδα του 2019 (3.250.000).

Η ομοσπονδία έθεσε ξανά την ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των τριών κέντρων του Υψηλού Αθλητισμού που χρησιμοποιούνται από Αθλητές της Εθνικής ομάδας (ΟΑΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ), αλλά και την ανάγκη μέριμνας και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έδωσε έμφαση στην έγκριση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων αγώνων στίβου – μαραθωνίου – ημιμαραθωνίου και μαζικών αγώνων, ώστε σταδιακά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η αγωνιστική δράση της φετινής σεζόν.

Επίσης, ζητήθηκε να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία Ακαδημιών αθλητικών σωματείων, αφού από εκεί προέρχονται οι βασικοί οικονομικοί πόροι των σωματείων.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των σωματείων, μέσω της αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η παράταση τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ