Σπανούλης: «Δεν μπορούμε να δεχόμαστε 15-0 στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ το Περιστέρι bwin έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, απλά δεν ευστόχησαν στα σουτ, όμως στην τρίτη περίοδο το 0-15 σερί που δέχτηκαν το θεωρεί ανεπίτρεπτο και στάθηκε στο σουτ του Κασελάκη που θα έφερνε το -2 και θεωρεί το αποψινό το χειρότερο μπάσκετ μαζί με αυτό κόντρα στη Ρίτας Βίλνιους στη Λιθουανία, ζητώντας βελτίωση και διαφορετική φιλοσοφία στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Θεωρώ, ότι στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάναμε πολλά ξεμαρκάριστα σουτ που δεν ευστοχήσαμε, η άμυνά μας ήταν καλή από τη στιγμή που δεχτήκαμε μόλις 31 πόντους. Ενώ, λοιπόν, είπαμε στο ημίχρονο να μπούμε με παραπάνω ενέργεια και ένταση, πραγματικά μπήκαμε με τη χειρότερη προσέγγιση.

Σε ένα τέτοιον αγώνα δεν μπορείς να μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο και η αντίπαλη ομάδα να σου κάνει σερί 15-0. Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο. Από εκεί και έπειτα, παίξαμε πάρα πολύ εγωιστικά. Δεν πήραμε καλές επιλογές κι, όταν ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι, χάσαμε ένα κομβικό καλάθι με τον Κασελάκη κι αντί η διαφορά να πάει στους 2, πήγε στους 6.

Σε αυτό το ημίχρονο, μαζί με το παιχνίδι στη Ρίτας, παίξαμε το χειρότερο μπάσκετ που έχουμε παίξει στη σεζόν. Πολύ αγχωτικό μπάσκετ, που δεν μου αρέσει καθόλου και πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που δεν καταφέραμε να νικήσουμε σήμερα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και εμείς τώρα καλούμαστε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα που είναι εκτός της νοοτροπίας και της φιλοσοφίας μου.

Θέλω να δούμε το βίντεο και να αναλύσουμε το παιχνίδι με τους παίκτες, γιατί, πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει η νίκη ή η ήττα, αλλά το δεύτερο ημίχρονο και ο τρόπος που προσεγγίσαμε το ματς είναι τελείως εκτός της φιλοσοφίας μου. Σιχαίνομαι το ατομικό μπάσκετ. Όλοι να παίζουν για τον εαυτό τους. Εδώ στο Περιστέρι θέλουμε να παίζουμε, όπως έχουμε δείξει πολλές φορές, ομαδικό μπάσκετ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ