Πρώτη προπόνηση για οκτώ αθλητές της προολυμπιακής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης ν’ αρχίσει σε κάποια αθλητικά κέντρα και με αθλητές, που εντάσσονται στις Προολυμπιακές ομάδες, η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση στην κανονικότητα, οκτώ διεθνείς αθλητές προπονήθηκαν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ, παρουσία και του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά.

Με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, με απόλυτη ευλάβεια στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και με πειθαρχία στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα από την πλευρά τόσο των αθλητών και των ομοσπονδίας, όσο και του φαληρικού σταδίου.

Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που κατέστη δυνατή με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και η επιτραπέζια αντισφαίριση γίνεται το πρώτο άθλημα με επαναλειτουργία στο ΣΕΦ μετά την καραντίνα.

Στην πρώτη προπόνηση μετείχαν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Δεν μπορεί να μετάσχει άμεσα η Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη και τη θέση της πήρε η Τέρπου. Όλα τα ονόματα είχαν δοθεί καιρό πριν από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όταν η ΓΓΑ είχε αποφασίσει να παραχωρήσει ειδική άδεια για προπονήσεις σε αθλητές όλων των Ολυμπιακών σπορ, που είτε έχουν προκριθεί για το Τόκιο, είτε προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μετάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης για το 2021 και το lockdown άφησε πίσω φυσικά και αυτό το μέτρο, αλλά επανέρχεται τώρα και για αθλήματα κλειστού χώρου. Άλλωστε, η αρμόδια αθλητική αρχή ετοίμασε Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες κι, εκτός από την επιτραπέζια αντισφαίριση έχει μέσα τη γυμναστική, τη σκοποβολή, την ξιφασκία κ.α.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνέταξε Υγειονομικό Πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας ομοσπονδιακού προπονητηρίου ΣΕΦ και το απέστειλε στη ΓΓΑ με κοινοποίηση και στην ΕΟΕ. Η αρμόδια αθλητική αρχή το ενέκρινε, εν συνεχεία ενημέρωσε το ΣΕΦ και, αφού ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος, αποφασίστηκε να λειτουργήσει ξανά το άθλημα μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε αυτές τις ειδικές συνθήκες γυρίζουν αρχικά στις προπονήσεις μόνο οι αθλητές που εντάσσονται στην Ολυμπιακή προετοιμασία, όχι όλοι όσοι προπονούνται στο ΣΕΦ ως μέλη των προεθνικών ομάδων και όχι βέβαια το σύνολο των αθλητών, αφού παραμένουν κλειστά γυμναστήρια και αίθουσες σωματείων.

Εκτός από Γιώργο Μαυρωτά, την ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ επισκέφτηκαν την ίδια ώρα για να ελέγξουν την κατάσταση ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγγίρη, και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α., Στέλλα Νικολουδάκη.

Δίπλα στους προπονητές και τους αθλητές θα είναι σταθερά και ο εργοφυσιολόγος των Εθνικών μας ομάδων, Χρήστος Μπαλαμπίνης. Η εικόνα στο φαληρικό στάδιο δεν είναι συνηθισμένη βέβαια, καθώς προέχει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και όσον ακόμη κινούνται σε αυτούς τους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Με μεγάλη επιμέλεια έχουν γίνει στην αθλητική εγκατάσταση απολυμάνσεις και συντηρήσεις. Στην είσοδο των αθλητών μετριέται η θερμοκρασία με ειδικά θερμόμετρα, στους τοίχους υπάρχουν αντισηπτικά, όπως και στην ομοσπονδιακή αίθουσα, η οποία αερίζεται. Επίσης, υπάρχουν εκεί γάντια, μάσκες και τηρούνται αποστάσεις. Τα αποδυτήρια δεν χρησιμοποιούνται, όπως και τα ντους.

Φυσικά, η επανεκκίνηση των προπονήσεων γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ γενικά υπάρχει αυστηρότητα στο ΣΕΦ για την είσοδο οποιουδήποτε.

Η προολυμπιακή ομάδα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα προπονείται μία φορά τη μέρα, μπορούν και τα οκτώ άτομα μαζί, αλλά, όπως τους τόνισε ο Κώστας Βατσακλής, «πηγαίνουμε ήπια μετά τη δουλειά που μπόρεσε αυτόν τον ενάμιση μήνα να κάνει ο καθένας στη φυσική κατάσταση και με απόλυτη προσοχή και τήρηση στους κανόνες υγιεινής, ώστε το συντομότερο δυνατό να μπούμε όλοι στις προπονήσεις».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ