Πώς ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες «ξενιτεμένοι»

Αφορούν στις διασυλλογικές κατηγορίες από την τρίτη μέχρι την πέμπτη, όπου τα γαλλικά κλαμπ έχουν σταθερά τα τελευταία χρόνια μεγάλη προτίμηση στους Έλληνες πινγκπονίστες. Κλασικά, η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και συνολικά αγωνίστηκαν 19 ονόματα από τη χώρα μας.

Οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Τάσος Ρηνιώτης, Δημήτρης Κορδούτης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αντώνης Μαλινάκης, Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Παντερής, Γιάννης Παπαδάκης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και οι Μαρία Χριστοφοράκη, Δήμητρα- Θωμαΐς Τσεκούρα, Όλγα Γεωργοπούλου και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Με βάση ενημερωτικά στοιχεία, που συγκεντρώσαμε από τη Γαλλία, θα δούμε πώς τελείωσαν την πρώτη φάση. Τον Ιανουάριο αρχίζει η δεύτερη φάση, περιλαμβάνει, επίσης, γκρουπ και άλλες ομάδες πηγαίνουν προς την άνοδο και άλλες παίζουν για την παραμονή:

Στην τρίτη κατηγορία των ανδρών (National 1) η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη κατέκτησε την πρωτιά στο δεύτερο γκρουπ. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς και, πέρα από τις νίκες, είχε μόνο μία ισοπαλία. Στην τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε 8-1 της Μονακό εκτός έδρας. Η ομάδα πάει ξανά για την άνοδο στην Pro B. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 είχε συνολικά από τον Σεπτέμβριο 10 νίκες και 3 ήττες.

Επίσης, στο δεύτερο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίστηκε η Ρομάν ASPTT του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου. Με 16 βαθμούς πήρε την τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με τη Μετς. Στο φινάλε νίκησε ως φιλοξενούμενη με 8-5 τη Σεν Ζεν/Λιόν. Ο Κωνσταντίνος είχε στην πρώτη φάση 10 νίκες και 7 ήττες και ο Γιώργος 9 νίκες-8 ήττες.

Τρεις ομάδες με Έλληνες αθλητές βρέθηκαν μαζί στο τέταρτο γκρουπ της National 1. Η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς και στην έβδομη αγωνιστική ξεπέρασε με 8-2 εντός έδρας τη Νιόρ.

Η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού κατέλαβε την πέμπτη θέση με 13 βαθμούς. Στον επίλογο, έκαμψε εκτός έδρας τη Σι Σαρτρ 2 με 8-4.

Η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου δεν πήγε καλά, έμεινε στην όγδοη και τελευταία θέση με 10 βαθμούς και επιδιώκει πλέον την παραμονή. Στην τελευταία αγωνιστική έχασε εκτός έδρας με 8-5 από τη Φούρας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Λαγογιάννης εμφάνισε 12 νίκες-5 ήττες, ο Κορδούτης 14 νίκες-11 ήττες, ο Βλοτινός 7 νίκες-6 ήττες και ο Παπαδημητρίου 15 νίκες και 3 ήττες.

Στην τέταρτη κατηγορία των ανδρών (National 2) η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη αναδείχτηκε νικήτρια χωρίς ήττα στο πέμπτο γκρουπ και πάει για την άνοδο. Μάζεψε 20 βαθμούς. Στην έβδομη αγωνιστική κατέγραψε νίκη με 8-4 εκτός έδρας απέναντι στη Σελ. Οι δύο πρωταθλητές έπιασαν το τέλειο και είχαν καθοριστική συμβολή στην πετυχημένη πορεία. Αμφότεροι έβγαλαν το πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών σε 16 ματς.

Στο έβδομο γκρουπ, αγωνίστηκε η Χάβρη του Γιώργου Παντερή και πήρε την πέμπτη θέση με 13 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε με 8-1 ως φιλοξενούμενη από τη Λα Ρομάν 2. Ο Παντερής είχε συνολικά 3 νίκες και 3 ήττες.

Στο όγδοο γκρουπ της National 2 ήταν η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη και κατέκτησε την τέταρτη θέση με 14 βαθμούς. Στην έβδομή αγωνιστική έχασε στην έδρα της με 8-5 από τη Νις Καβιγκάλ 2. Ο Χανιώτης πρωταθλητής τελείωσε την πρώτη φάση με 10 νίκες και 4 ήττες.

Στο ίδιο γκρουπ ήταν η Γκρεσιβοντάν Λε Τουβέ 1 του Γιάννη Παπαδάκη. Ύστερα από 7 αγωνιστικές τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 13 βαθμούς. Στο φινάλε ξεπέρασε με 8-6 τη Λα Γκαρντ εκτός έδρας. Ο Παπαδάκης ολοκλήρωσε τον όμιλο με 7 νίκες και 6 ήττες.

Στην πέμπτη κατηγορία των ανδρών (National 3) η Σεν Ντενί US 93 του Στράτου Δαμιανή πήρε την πρωτιά στο πέμπτο γκρουπ χωρίς ήττα και πάει τώρα σε γκρουπ της National 2. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική, επιβλήθηκε ως γηπεδούχος της Σάρεμπουργκ με 8-1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών τα πήγε εξαιρετικά με 11 νίκες και μόνο 1 ήττα.

Επίσης, στη National 3 και το δεύτερο γκρουπ ήταν η Ποντουάζ Σερζί 2 του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου. Το κλαμπ κατέλαβε την πέμπτη θέση με 14 βαθμούς. Στο τέλος, είχε δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 8-6 επί της Λιρ. Στη νέα εμπειρία του ο Αλεξανδρόπουλος είχε συνολικά 9 νίκες και 8 ήττες.

Στο 14ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας μετείχε η Βίσεμπουργκ του Νίκου Αντωνιάδη. Στην έβδομη αγωνιστική, κάμφθηκε εντός έδρας με 8-3 από τη Φοντέτ. Με αυτή ισοβάθμησε στο φινάλε στην τέταρτη θέση και τους 14 βαθμούς. Ο περσινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε 14 νίκες και 6 ήττες.

Στις γυναίκες είχαμε, κατ’ αρχήν, την επιτυχία της Σεν Πιερέζ 2, στην οποία γύρισε φέτος η Μαρία Χριστοφοράκη. Τερμάτισε στην κορυφή του δεύτερου γκρουπ της τρίτης κατηγορίας (National 1) και διεκδικεί την άνοδο. Ισοβάθμησε στους 18 βαθμούς με τη Σεν Ντενί, με την οποία είχε και ισόπαλο αποτέλεσμα 7-7 στη διάρκεια της πρώτης φάσης. Στο κλείσιμο της πρώτης φάσης η Σεν Πιερέζ 2 επικράτησε 8-5 εντός έδρας της Λοπέρ. Η έμπειρη διεθνής ήταν πολύ αποδοτική με 18 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Στο πρώτο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε η Εσιρόλ της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 12 βαθμούς μαζί με τη Νιμ. Στην έβδομη αγωνιστική συνέτριψε ως φιλοξενούμενη με 8-0 τη Μιλούζ. Η περυσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών εμφάνισε συνολικά 6 νίκες και 8 ήττες.

Στην τέταρτη κατηγορία (National 2) και το πρώτο γκρουπ αγωνίστηκε η Λε Μαν Σαρτέ, με την οποία είχε συμφωνήσει φέτος η Όλγα Γεωργοπούλου. Στην πρώτη φάση, πήρε την τέταρτη θέση με 14 βαθμούς ισοβαθμώντας με τη Σεν Πιερέζ 3. Η πρώην διεθνής είχε τη δυνατότητα να παίξει ελάχιστα ματς και τελικά ο απολογισμός της ήταν 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στην πέμπτη κατηγορία των γυναικών (National 3) μετείχε η Ερμόν Πλεσί της Ιωάννας Γερασιμάτου. Αγωνίστηκε στο τέταρτο γκρουπ και κατέλαβε την τρίτη θέση με 13 βαθμούς. Στην έκτη και τελευταία αγωνιστική (καθώς εδώ ήταν επτά οι ομάδες) επιβλήθηκε εκτός έδρας της Νεβίλ Φερέ με 8-2. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας δεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια στην πρώτη χρονιά της στο εξωτερικό, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική με 8 νίκες και καμία ήττα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το άρθρο στην σελίδα Sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλα: “Ο γιος μου είχε 39-40 πυρετό και δεν είχα χρήματα για τα φάρμακα”

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Βαρέλα, έδωσε την Πέμπτη (9/4) μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη στο κανάλι του Δικεφάλου. ADVERTISING Ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρη...

Τέλος καλό, όλα καλά, θα πληρωθούν κανονικά οι παίκτες του ΝΒΑ

Το 100% του μισθού τους θα πάρουν στις 15 Απριλίου οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ, όπως ενημέρωσε η Λίγκα το απόγευμα της Πέμπτης (9/4). Οι...

προσφατα σχολια