Πογέτ: «Ρωτήστε τον τερματοφύλακα της Κύπρου, αν σας πει ότι επηρεάζεται στη φάση, ψεύδεται»

Τη φάση του ακυρωθέντος γκολ ενάντια στην Κύπρο σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της Ελλάδας ο Γκουστάβο Πογέτ, που παρέτρεψε τους δημοσιογράφους να… ρωτήσουν τον τερματοφύλακα των Κυπρίων να επηρεαζόταν από τον αντίπαλο – και πως αν απαντήσει καταφατικά, θα λέει ψέματα!

Από εκεί και πέρα, ανέφερε πως στο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία θα διαπιστωθεί εάν η ήττα στη Λάρνακα αποτελεί απλά μία «κακή μέρα στο γραφείο», ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την εθνική ομάδα της Κύπρου και τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην Κύπρο και τον Τιμούρ Κετσπάγια για τη νίκη. Δεν το περίμενα αυτό απόψε γιατί γενικά η ομάδα έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δώσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες στην Κύπρο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε το παιχνίδι της Τρίτης (σ.σ. με τη Β. Ιρλανδία) για να δούμε αν η σημερινή ημέρα ήταν απλά μια κακή μέρα στο γραφείο.

Στο γκολ είναι πιθανό να ήταν οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής μας. Ρωτήστε τον τερματοφύλακα της Κύπρου αν ο παίκτης που ήταν οφσάιντ τον επηρεάζει, αν σας πει ότι τον επηρεάζει, ψεύδεται. 50-50 να είναι οφσάιντ. Θεωρώ ότι ήταν κακή κρίση στη συγκεκριμένη φάση.

Πολλά μπορούμε να μάθουμε απόψε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Εθνική, έχει γίνει και στο παρελθόν. Να έχει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και μετά να γίνονται πράγματα όπως το σημερινό. Θέλω να δω αν σχεδίασα τον αγώνα καλά, πως πήγε το πλάνο, πως έστησα την ομάδα, να αναλύσω το παιχνίδι και έπειτα να μιλήσω στους παίκτες μου.

Το πρώτο μήνυμα που θέλω να περάσω στους παίκτες είναι ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μπάλα. Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά, αυτό που θέλω να κάνω είναι να κερδίζω τα παιχνίδια. Φυσικά είναι σημαντικό να έχεις καλή οργάνωση, καλή άμυνα και να έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο χωρίς να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Όταν μου ζητάνε κάτι κοιτάω πόσο είναι ρεαλιστικός ο στόχος, αν δεν είναι δεν αναλαμβάνω. Στόχος ήταν η πρώτη θέση στην ομάδα και το πετύχαμε.

Θεωρώ ότι η αλλαγή του συστήματος της Κύπρου τη βοήθησε. Με τον τρόπο που λειτούργησε η Κύπρος δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ