Παναθηναϊκός: Διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Το επόμενο Σ/Κ η ακαδημία των «πράσινων» διοργανώνει διήμερο ενημέρωσης για τον αυτισμό.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, η PAO BC Academy διοργανώνει διήμερο δράσεων για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των αθλητών της Ακαδημίας.

Η Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού (ΔΦΑ) είναι μια νευροβιολογική αναπτυξιακή διαταραχή που διατηρείται εφ όρου ζωής. Μπορεί να διαγνωστεί με ασφάλεια από το 3ο έτος της ηλικίας ενός παιδιού.

Με πρόσφατα δεδομένα υπάρχουν περίπου 150.000 καταγεγραμμένα άτομα στην Ελλάδα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού. Τα παιδιά με αυτισμό καταλαμβάνουν το 2,5 % του γενικού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά σημαντικό, για να μας κινητοποιήσει.

Το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD (Autism Spectrum Disorder) αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της PAO BC Academy. Είναι ενσωματωμένο στο βασικό άξονα λειτουργίας των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα σταθερής και συστηματικής προπόνησης σε ομαδικό άθλημα, που λειτουργεί από το 2018 και απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Το διήμερο Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης έχει σαν στόχο την ενημέρωση των παιδιών και των γονέων της ακαδημίας μας, ώστε να μπορούν να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ, να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ αλλά και να ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ τη διαφορετικότητα αλλά και μοναδικότητα αυτών των παιδιών. Έτσι, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η ένταξη και ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.

Μπάσκετ για όλους, Αθλητισμός για όλους, Κοινωνία με όλους!

Tο Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 1 Απριλίου

10:00-16:00 Σεμινάρια/Ενημερώσεις σε όλους τους Αθλητές και γονείς της PAO BC Academy

Κυριακή 2 Απριλίου

12:00-15:00 Προπονήσεις Συμπερίληψης

15:45 Παρακολούθηση του Αγώνα της Basket League ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ στη “κερκίδα Συμπερίληψης”

13:15-16:30 Εθελοντική Αιμοδοσία»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ