Οι δύο προτάσεις για τη νέα Super League 2

Δύο προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων κατάταξης της Super League 2.

Η ΕΠΟ ζήτησε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος –συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ και πλέι άουτ- ως τις 19/5/2021, κάτι που οδήγησε στην τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, ώστε να διεξαχθούν 27 αγωνιστικές (22 κανονική διάρκεια και μονοί αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ).

Συνεπώς, πρέπει να διευκρινιστεί ο τρόπος που θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, κάτι που θα αποφασιστεί τη Δευτέρα (4/1) σε νέα τηλεδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος πρότεινε οι μονοί αγώνες να διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι:

1. Περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους ματς

2. Καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο

3. Καλύτερη επίθεση

4. Διαφορά τερμάτων

5. Καλύτερη θέση στην κατάταξη της περιόδου 2019-2020.

Η δεύτερη πρόταση κατατέθηκε από την Δόξα Δράμας και αφορά ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό που έγιναν τα πλέι άουτ στη Super League. Δηλαδή να διεξαχθεί η κανονική διάρκεια και στη συνέχεια να ακολουθήσουν μονοί αγώνες κατάταξης με πέντε αγωνιστικές. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας με τρία παιχνίδια εντός και δύο εκτός έδρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ