Ο Πελέ πήρε κάποτε αστρονομικό ποσό για να δέσει απλώς τα κορδόνια των παπουτσιών του

Ο ποδοσφαιρικός και όχι μόνο κόσμος θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Πελέ και κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες που δείχνουν το μεγαλείο του. Μια από αυτές που κεντρίζει το ενδιαφέρον έχει να κάνει με ένα τεράστιο ποσό που έλαβε ο Βραζιλιάνος θρύλος το 1970, απλώς για να δέσει τα κορδόνια του λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα.

Ως ο κορυφαίος αθλητής της εποχής ο Πελέ ήταν περιζήτητος από όλες τις αθλητικές εταιρείες, που «σφάζονταν» για την υπογραφή του στα προϊόντα τους. Τα αδέρφια Άντολφ και Ρούντολφ Ντάσλερ που τα… έσπασαν το 1940 και δημιούργησαν ο μεν την Adidas και ο δε την Puma, παρά τη ρήξη τους είχαν μια άτυπη συμφωνία να μην διεκδικήσουν τον Πελέ, ωστόσο η Puma παραβίασε αυτή τη συμφωνία το 1970 και τα αποκαλυπτήρια έγιναν με έναν πρωτοποριακό για την εποχή τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό, στον «Rei» προσφέρθηκαν 120.000 δολάρια, ποσό που με τα σύγχρονα δεδομένα είναι της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, απλώς για να δέσει τα κορδόνια του πριν τη σέντρα του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στο Μεξικό, ανάμεσα σε Βραζιλία και Περού (4-2).

Ο Πελέ, όπως είχε συμφωνηθεί, βάδισε προς τη σέντρα και έσκυψε για να δέσει τα κορδόνια του, με την κάμερα να ζουμάρει πάνω στα παπούτσια του, που ήταν Puma. Η γερμανική εταιρεία για να διασφαλίσει πως η… γκρίζα διαφήμιση θα γίνει όπως ακριβώς πρέπει, είχε πληρώσει μέχρι και τον κάμεραμαν για να «κεντράρει» στο συγκεκριμένο πλάνο.

Μπορεί ο Πελέ να μην σκόραρε σε εκείνο το ματς (4-2), αλλά το τρικ είχε αποτέλεσμα, αφού η Puma με τον Πελέ πλέον στις τάξεις της κατέγραψε ρεκόρ κερδών εκείνη τη σεζόν εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Βραζιλία με ηγέτη τον εκλιπόντα από χθες μεγάλο άσο έφτασε στην κατάκτηση του Μουντιάλ με το 4-1 επί της Ιταλίας στον μεγάλο τελικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ