Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει στην UEFA με μεγάλα κέρδη

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «16» της Europa Conference League για πέμπτη φορά στην ιστορία του, μετά τη νίκη επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, εξασφαλίζοντας έτσι την απευθείας συμμετοχή στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Μετά την εντυπωσιακή πορεία της περασμένης σεζόν, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κατατάσσεται στη διοργάνωση.

Η πορεία αυτή έχει σημαντικές αντικατοπτρίσεις τόσο σε επίπεδο επιτυχίας όσο και οικονομικών οφελών για την ΠΑΕ. Με αρχιτέκτονα τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της στα τέλη Ιουλίου, αντλώντας χρήματα επίσης από τη συμμετοχή της. Τα κέρδη της ΠΑΕ ανέρχονται ήδη στα 8 εκατ. ευρώ, με αναμένομενη αύξηση με την πρόοδο της ομάδας στη διοργάνωση. Σημαντική επίσης η συνεισφορά της ομάδας στην ελληνική κατάταξη της UEFA, αποσπώντας σημαντικό αριθμό βαθμών.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Λουτσέσκου είναι η αποστράφηση της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για περίπου τρεις μήνες, ενώ θα επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις και οικονομικά θα επωφεληθεί από τα έσοδα από εισιτήρια και πωλήσεις του γηπέδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ