«Μισώ τη Γιουβέντους» – Σάλος για τα βίντεο με τον εισαγγελέα στο Τορίνο

Αντιδράσεις υπάρχουν στην Ιταλία για το βίντεο που δείχνει τον εισαγγελέα του Τορίνο να μιλάει για τη Γιουβέντους σαν οπαδός.

Οι Μπιανκονέρι έχουν τιμωρηθεί από την αθλητική δικαιοσύνη με -15 για την υπόθεση plusvalenza και έχουν κάνει έφεση. Μια τιμωρία που προήλθε επειδή ο εισαγγελέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κατάφερε να ανοίξει ξανά ο φάκελος βασιζόμενος στα στοιχεία της εισαγγελίας του Τορίνο. Βασιζόμενος, δηλαδή, στα στοιχεία της έρευνας του εισαγγελέα Τσίρο Σαντοριέλο. Γεγονός που έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις από το βράδυ της Δευτέρας (6/2), αν κρίνουμε από τα social media αλλά και -κυρίως από αυτά- τα άρθρα Ιταλών δημοσιογράφων. Και αυτές οι αντιδράσεις οφείλονται σε ένα βίντεο του 2019, το οποίο ήρθε τώρα στη δημοσιότητα.

Σε αυτό, φαίνεται ο εισαγγελέας του Τορίνο, Τσίρο Σαντοριέλο, να μιλάει για τη Γιούβε. Και αυτά που λέει είναι τα εξής: «Ως οπαδός, είμαι φανατικός της Νάπολι. Ως εισαγγελέας είμαι αντι-Γιουβεντίνος, μισώ τη Γιουβέντους». Παράλληλα, κυκλοφόρησε ακόμη ένα βίντεο, στο οποίο ο εισαγγελέας Σαντοριέλο μιλάει με έναν δικηγόρο. «Ξέρω ότι είστε Νάπολι, αλλά εγώ είμαι Ιντερ», λέει ο δικηγόρος. «Οτιδήποτε εκτός από Γιούβε, τη μισώ τη Γιουβέντους», λέει ο Σαντοριέλο. Πρόκειται για βίντεο από το 2019, τα οποία προκαλούν αντιδράσεις στον Τύπο επειδή η έρευνα για τα οικονομικά του κλαμπ έγινε αργότερα. Και οι αντιδράσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι εισαγγελείς πρέπει να είναι και να φαίνονται, όπως σημειώνουν, αμερόληπτοι όταν πρόκειται να ερευνήσουν κάποιο πρόσωπο ή επιχείρηση.

 

Για το θέμα, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα social media, όπου τα βίντεο έγιναν viral, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Αθλητισμού, Αντρέα Αμπόντι. «Είδα, άκουσα και το ανέφερα, με σεβασμό στους ρόλους, για τους απαραίτητους ελέγχους και εκτιμήσεις. Προς το παρόν είναι σωστό να σταματήσω εδώ», ήταν το μήνυμά του στο Twitter.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ