Μίλαν: Οι 4 παίκτες που έχουν «εξαφανιστεί»

Ο ιταλικός Τύπος εστιάζει στη Μίλαν και ακόμη πιο συγκεκριμένα σε 4 παίκτες που έπεσαν την… παίρνουν μαζί της.

Οι Ροσονέρι μπήκαν μια χαρά στο 2023 με την εκτός έδρας νίκη επί της Σαλερνιτάνα, όπου είχαν και καλή απόδοση. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν το ίδιο καλή… Εντός έδρας ισοπαλία με τη Ρόμα και αμέσως μετά αποκλεισμός στο Coppa Italia από την Τορίνο. Αποτέλεσμα; Ενας εκ των στόχων (κύπελλο) χάθηκε, ενώ στο πρωτάθλημα είναι στο -7. Και επειδή αυτά δεν είναι θετικά για τους Μιλανέζους, έρχεται και η κριτική από τον ιταλικό Τύπο. Οπως, για παράδειγμα, από τη Gazzetta dello Sport, η οποία εστιάζει σε 4 παίκτες. Τέσσερις παίκτες που είναι πεσμένοι σε σχέση με πέρυσι και αυτό, σημειώνει η εφημερίδα, επηρεάζει γενικά την ομάδα. Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις παίκτες της Μίλαν

Ο ένας, ο οποίος όμως είναι ιδιαίτερη περίπτωση, είναι ο Μάικ Μενιάν. Και είναι ιδιαίτερη περίπτωση επειδή δεν έχει πέσει η απόδοσή του, απλά είναι τραυματίας εδώ και μήνες. Και αναμένεται να απουσιάσει για άλλες 40-50 μέρες, άρα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, η Gazzetta dello Sport στέκεται στους Φικάγιο Τομόρι, Τεό Ερναντέζ και Ζούνιορ Μεσίας. Και στέκεται στους αριθμούς αυτών των τριών για να επιβεβαιώσει την πεσμένη απόδοσή τους. Στην περίπτωση του Τομόρι, για παράδειγμα, οι αριθμοί δείχνουν το εξής: Πέρυσι κέρδιζε 1,42 μονομαχίες σε κάθε ματς, φέτος κερδίζει 0,85. Πέρυσι έκανε 1,45 επεμβάσεις, φέτος κάνει 0,95.

Σε ό,τι αφορά τον Ερναντέζ, οι αριθμοί λένε το εξής: Πέρυσι έκανε 1,73 ντρίμπλες σε κάθε παιχνίδι, φέτος κάνει 0,73. Πέρυσι έκανε 1,91 σέντρες ανά παιχνίδι, φέτος κάνει 1,73. Οσο για τον Μεσίας, για τον οποίο η Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι ήταν σημαντικός για την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, πέρυσι έκανε 1,15 ντρίμπλες σε κάθε ματς και φέτος κάνει 0,90. Πέρυσι έκανε 1,27 σέντρες, φέτος κάνει 1. Επίσης, οι λάθος πάσες του πέρυσι σε κάθε παιχνίδι 5,04 ενώ φέτος είναι 5,45.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ