Μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα…

Στα δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ την πολυαναμενόμενη επιστολή-απάντηση των FIFA-UEFA, με αφορμή την πρόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη να μεταθέσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το φθινόπωρο, παρά την αρχική συμφωνία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες για διενέργειά τους τον Ιούλιο.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Εν πρώτοις, διαβάζοντας κάποιος την επιστολή, δεν δυσκολεύεται να διαπιστώσει πως είναι πλήρως εναρμονισμένη με την προ δεκαημέρου δήλωση του εντεταλμένου εκπροσώπου τους, Χέρμπερτ Χούμπελ. Δεν είναι ακριβώς αντιγραφή, καθώς υπάρχουν κάποια καινούργια ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά η ουσία είναι ίδια.

Ο χαρακτηρισμός «μονομερής» για την απόφαση της κυβέρνησης είναι αυτονόητος και δείχνει ξεκάθαρη ενόχληση, αφού δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την ΕΠΟ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κινήθηκε κατά κάποιο τρόπο πίσω από την πλάτη της Ομοσπονδίας. Αυτονόητη είναι και η αναφορά στη συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Επίσης, είναι λογικό για τις διεθνείς συνομοσπονδίες να συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να συμπέσουν με το τέλος της θητείας τους τον Ιούλιο και ταυτόχρονα τα στελέχη τους να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία. Άραγε, μήπως αυτό έχει να κάνει και με έλλειψη εμπιστοσύνης; Το έχουν σκεφτεί στο Πάρκο Γουδή; Και, τέλος, (για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια) προειδοποιούν την ΕΠΟ ότι αν διαπιστωθεί αθέμιτη πολιτική παρέμβαση στο εν λόγω θέμα, θα υπάρξουν συνέπειες. Δηλαδή, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Προφανώς η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία με «όπλο» το αυτοδιοίκητο θα πιέσει για εκλογές τον Ιούλιο, «πατώντας» και στη συμφωνία του Ιανουαρίου, αλλά στην επιστολή τους, οι διεθνείς συνομοσπονδίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο αναθεώρησης και προσαρμογής των αποφάσεων, λόγω της πανδημίας του Covid 19. Αυτό που δεν φαίνεται να διαπραγματεύονται είναι η διεύρυνση του εκλογικού σώματος.

Η ουσία είναι ότι FIFA και UEFA έδειξαν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους με την κυβερνητική παρέμβαση, αλλά την ίδια ώρα, δεν θέτουν βέτο για την ημερομηνία των αρχαιρεσιών. Μάλιστα, προτρέπουν τη διοίκηση της ΕΠΟ να συζητήσει άμεσα και εποικοδομητικά το συγκεκριμένο ζήτημα με τις ελληνικές αθλητικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί λύση. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά το τι μέλλει γενέσθαι, ουδείς μπορεί να το προβλέψει. Άλλωστε, μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου όλοι είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα και με το οποίο δεν πλήττεις ποτέ. Συνήθως, όμως, αυτό συμβαίνει για τους λάθος λόγους…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ