Λουτσέσκου: «Ένα καλό προαίσθημα – Η συγκριτική ανάλυση των παιχνιδιών δεν είναι σωστή»

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (26/10) την Αμπερντίν εκτός έδρας, προσπαθώντας να κάνει το 3/3 στο Conference League. Ο προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας του, τις διαφορές μεταξύ των παιχνιδιών με την Χαρτς και το αίσθημα που έχει ενόψει του αγώνα με τους Σκωτσέζους.

Ακολουθεί με αναλυτικότητα η ομιλία του προπονητή:

Για το αν η βαθμολογική δυσκολία στη Σκωτία είναι η ίδια ή μεγαλύτερη:

«Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνεις επαγγελματικά παιχνίδια. Οι συνθήκες είναι διάφορες, όπως και οι ομάδες. Το παιχνίδι αυτό θα είναι μία μάχη που απαιτεί θυσίες και έντονο αγωνιστικό κίνητρο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και την οργάνωσή μας στο γήπεδο. Είμαστε απολύτως εστιασμένοι στο παιχνίδι και πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο επίπεδο αγωνιστικότητας που θα βάλει η Αμπερντίν».

Για το θετικό σερί της ομάδας:

«Έχω ένα καλό προαίσθημα, αλλά η φιλοσοφία μου λέει ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα τη φορά. Έχουμε δείξει καλά παιχνίδια με καλές νίκες. Πέρασαμε στους ομίλους και μέχρι στιγμής είμαστε πρώτοι, αλλά είμαστε εστιασμένοι αποκλειστικά στο επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή ψυχολογία και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Το παιχνίδι όμως είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα. Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Όταν μου τα παρουσιάζετε, αισθάνομαι καλά, αλλά εμείς είμαστε απολύτως εστιασμένοι στο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μας αποσπά από αυτό».

Για το αν η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα παιχνίδια με την Χαρτς:

«Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι. Η νίκη επί της Χαρτς ήταν σημαντική επειδή μας έδωσε την πρόκριση. Βλέπουμε την εισαγωγή νέων παικτών στην ομάδα, οι οποίοι μαθαίνουν τη φιλοσοφία της ομάδας».

Για τη διαχείριση του παιχνιδιού:

«Συνήθως, στο στρατηγικό πλάνο μας προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε από το ρόστερ μας. Μεγαλώνουμε τη βάση των παικτών μας και ψυχολογικά ανανεώνουμε τους παίκτες με τα συνεχόμενα παιχνίδια που διεξάγουμε».

Για τη σημασία της νίκης απέναντι στην Αμπερντίν:

«Δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή τι θα σήμαινε μια νίκη, ίσως να το συζητήσουμε αύριο».

Για το αν θα γίνει ο προπονητής με την περισσότερη εμπειρία στον πάγκο του ΠΑΟΚ:

«Ποτέ δεν σκέφτομαι αυτό. Η σκέψη μας είναι να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, επομένως αύριο έχουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλουμε να προχωρήσουμε και θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ