Λέγκια Βαρσοβίας: «Η στάση της Άστον Βίλα συνέβαλε στην αύξηση της έντασης»

Λέγκια Βαρσοβίας: «Η στάση της Άστον Βίλα συνέβαλε στην αύξηση της έντασης»

Ένα δελτίο τύπου που ισχυρίζεται ότι η Άστον Βίλα και η βρετανική αστυνομία φέρουν ευθύνη για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα πριν από τον αγώνα τους, για την 5η αγωνιστική του Conference League, κυκλοφόρησε από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Μεταξύ άλλων οι Πολωνοί τονίζουν ότι «η Άστον Βίλα παραβίασε πολλές φορές τους κανονισμούς της UEFA, καθώς αρχικά δεν παρείχε την απαιτούμενη ποσότητα εισιτηρίων 2.100 (5% της χωρητικότητας του γηπέδου της), ενώ στη συνέχεια μείωσε τα συμφωνηθέντα 1.700 εισιτήρια σε 890» και επισημαίνουν ότι «αυτές οι αποφάσεις συνέβαλαν στην αύξηση της έντασης» πριν τον αγώνα στο «Villa Park».

Το δελτίο τύπου της Λέγκια Βαρσοβίας

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA και το διεθνές δίκαιο, η Άστον Βίλα, ως οικοδέσποινα ομάδα, μαζί με τις τοπικές αρχές, φέρουν την ευθύνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας τόσο εντός όσο και γύρω από το γήπεδο. Πριν τον αγώνα μας με την Άστον Βίλα, επιμέναμε ότι η ευθύνη μας αφορά μόνο όσους εισέρχονται στον τομέα των φιλοξενούμενων με εισιτήρια που διανέμουμε εμείς. Κανένας σύλλογος δεν πρέπει να κρίνεται για τις ενέργειες αγνώστων ατόμων χωρίς εισιτήρια για τον αγώνα.

Οι ανθρώποι μας έφτασαν στο Μπέρμιγχαμ νωρίτερα από το συνηθισμένο και διατηρούσαν συνεχή επικοινωνία με τον αγγλικό σύλλογο, την UEFA και την τοπική αστυνομία. Είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει τους Βρετανούς ομολόγους μας για τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του χώρου και της περιοχής. Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία, στις επίσημες απαντήσεις, αναγνώρισε μόνο πιθανούς κινδύνους χωρίς να εφαρμόσει τις υποδείξεις μας. Δυστυχώς, λόγω των ενεργειών και της αδράνειας της Άστον Βίλα, σημειώθηκαν απαράδεκτα περιστατικά. Αγνοώντας τα εποικοδομητικά μας σχόλια, η γηπεδούχος ομάδα έχει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση.

Η Άστον Βίλα παραβίασε τους κανονισμούς της UEFA πολλές φορές: αρχικά δεν παρείχε τα απαιτούμενα 2.100 εισιτήρια (5% της χωρητικότητας του γηπέδου), στη συνέχεια μείωσε τα συμφωνηθέντα 1.700 εισιτήρια σε 890. Τέτοιου είδους αποφάσεις συνέβαλαν στην αύξηση της έντασης.

Είχαμε επανειλημμένα επισημάνει τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό στους οπαδούς μας από την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία αρνήθηκαν τα εισιτήρια, παρά το υψηλό κόστος μετακίνησης και διαμονής, σε αντίθεση με τη συμφωνία που είχε συναφθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Η γηπεδούχος ομάδα και οι βρετανικές αρχές είχαν πλήρη επίγνωση αυτών των συνθηκών. Σεβόμενοι την ευθύνη της οικοδέσποινας ομάδας για την ασφάλεια, επικοινωνούσαμε συνεχώς τους βρετανικούς περιορισμούς μέσω των καναλιών του κλαμπ μας.

Λόγω της αδυναμίας να ελέγχουν ταυτότητας και να διανέμουν αποτελεσματικά τα εισιτήρια, η Λέγκια Βαρσοβίας επέστρεψε τα εισιτήρια στη γηπεδούχο ομάδα. Υπογραμμίζουμε ότι κανένα από τα άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία δεν είχε εισιτήρια για τον αγώνα. Συνεπώς, αντιτιθέμαστε σθεναρά στο να επιρριφθεί ευθύνη στη Λέγκια Βαρσοβίας για τα επεισόδια της Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ.

Για πολλά χρόνια, οι επισκέπτες οπαδοί και οι επίσημες αποστολές φιλοξενήθηκαν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια των αγώνων στο γήπεδο της Λέγκια Βαρσοβίας. Η δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των φιλοξενούμενων οπαδών της ομάδας αναγνωρίζεται σταθερά, όπως επιβεβαιώνουν οι αντιπρόσωποι της Άστον Βίλα, Ζρίνσκι Μόσταρ και Αούστρια Βιέννης τη φετινή σεζόν.

Ως σύλλογος, δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με τους υψηλότερους προτεινόμενους κανόνες σύμφωνα με την UEFA. Αναμένουμε αμοιβαία συμπεριφορά από άλλους εκπροσώπους των συλλόγων. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε περαιτέρω στοιχεία στην UEFA σχετικά με τις ενέργειες της Βρετανικής Αστυνομίας και της Άστον Βίλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ