Κύργιος: Ομολόγησε επίθεση σε πρώην φίλη του, αλλά δεν καταδικάστηκε–Δικαστής: «Πράξη βλακείας»

Ο Νικ Κύργιος ομολόγησε πως επιτέθηκε σε πρώην σύντροφό του, αλλά απέφυγε την καταδίκη. Η παραδοχή ενοχής του 27χρονου Αυστραλού τενίστα σε δικαστήριο της Καμπέρα έγινε αφού οι δικηγόροι του απέτυχαν να αποφύγουν τη δίκη επικαλούμενοι λόγους ψυχικής υγείας. To νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πατερίτσες, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από το Αυστραλιανό Open.

Όπως γνωστοποιήθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ο γνωστός για την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του αθλητής έσπρωξε την Κιάρα Πασάρι στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια ενός καβγά στην Καμπέρα το 2021. Η δικαστής αποκάλεσε το περιστατικό «μια μεμονωμένη πράξη βλακείας ή εκνευρισμού» όταν τον απάλλαξε από καταδίκη.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο λένε ότι ο κ. Κύργιος έσπρωξε την Πασάρι και την έριξε στο έδαφος αφότου εκείνη τον εμπόδισε να φύγει σταματώντας το αυτοκίνητό του ενώ καβγάδιζαν στις 10 Ιανουαρίου 2021. Η Πασάρι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία τον επόμενο μήνα, αλλά δεν έκανε επίσημη καταγγελία. Το ζευγάρι συμφιλιώθηκε και συνέχισε τη σχέση του, αλλά αφού χώρισαν, η κοπέλα προέβη σε επίσημη καταγγελία το Δεκέμβριο του 2021.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κουκούλιες-Σμιθ υποστήριξε ότι ο κ. Κύργιος προσπαθούσε να εκτονώσει την κατάσταση καλώντας ένα Uber και είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να απομακρύνει ήρεμα την Πασάρι από το αυτοκίνητο πριν από το περιστατικό. «Σε αυτό το πλαίσιο και την απογοήτευση που προέκυψε, ο πελάτης μου αντέδρασε, και συνέβη το αδίκημα», είπε. «Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της ψυχικής του υγείας και του αδικήματος – παρόλο που σήμερα δεν υποφέρει πλέον στον ίδιο βαθμό».

Ο κ. Κύργιος ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα, δείχνοντας ότι αποδέχεται την ευθύνη του προς την κ. Πασάρι, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Κατά την καταδίκη του κ. Κύργιου, η δικαστής Μπεθ Κάμπελ δήλωσε ότι ήταν «ένας νεαρός άνδρας που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από μια κατάσταση με έντονα συναισθήματα». «Ενεργήσατε εν βρασμώ ψυχής» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Σε αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε νεαρό άνδρα σε αυτό το δικαστήριο. Είσαι απλά ένας νεαρός άνδρας που τυχαίνει να χτυπάει ιδιαίτερα καλά την μπάλα του τένις».

Τέλος, είπε στον κ. Κύργιο ότι οι αναφορές από την οικογένειά του έδειξαν ότι έχει πολλή «αγάπη και υποστήριξη» γύρω του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ