Κομνηνός: «Ενθαρρυντικά όσα είπε ο Γιαννακόπουλος για το BCL»

Μιλώντας στο socratesdergi.com, ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, στάθηκε στις καλές κουβέντες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη διοργάνωση της FIBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πατρίκ Κομνηνός:

– Για τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Φυσικά ήταν ενθαρρυντικό. Είμαστε μία διοργάνωση τεσσάρων ετών και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να συνεχίσουμε μέχρι την κορυφή. Ήταν τιμή μας που τέτοιες θετικές δηλώσεις προήλθαν από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Το BCL το έχει αυτό, έχει ένα όραμα και μια αποστολή, είναι προφανές ότι είναι ένας οργανισμός που έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και μπορεί να έχει αντίκτυπο στην Ήπειρο. Όπως πάντα λέω, το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορεί να ξεκινήσει συζητήσεις που μπορεί να αλλάξουν το τρέχον τοπίο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σύστημα στην Ευρώπη δεν είναι το ιδανικό. Αυτό είναι ένα από τα εμπόδια στην ανάπτυξη των συλλόγων».

– Για το μοντέλο του BCL και της Ευρωλίγκας: «Πρέπει να εξηγήσουμε το δικό μας μοντέλο και να πείσουμε τους ανθρώπους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η FIBA κάνει μια αξιοσημείωτη επένδυση, διευρύνοντας τον ανταγωνισμό και δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο. Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που συναντάμε στην Ευρώπη είναι διαφορετικά μοντέλα και διαφορετικές φιλοσοφίες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα αθλήματα. Είμαστε στην πρωταρχική πλευρά αυτής της διάκρισης, με στόχο την οργανική ανάπτυξη. Το ζήτημα που υπογράμμισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων. Αυτές οι λέξεις ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για τους κύκλους μπάσκετ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ