Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Πορτογαλία από τη σεζόν 2028/29

Σημαντική μέρα ήταν για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο η Πέμπτη (25/2). Καθώς το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα, βάσει του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα τελούν υπό κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2028/2029.

Έτσι, καθίσταται αδύνατο στα κλαμπ των κατηγοριών αυτών η εξατομικευμένη εμπορική χρήση από τη προαναφερθείσα σεζόν και έπειτα. Με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού πρωταθλήματος να καλούνται να παρουσιάσουν μία συγκεντρωτική πρόταση μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/26.

Το εν λόγω διάταγμα στοχεύει στην πιο δίκαια κατανομή των εσόδων μεταξύ των ομάδων αλλά και την αύξηση του συνολικού ποσού που αυτά θα μοιράζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει εγγράφου που εκδόθηκε η διαφορά των ποσών που δέχονται οι κορυφαίες ομάδες σε σχέση με τις μικρότερες είναι περίπου 15πλάσια. Με τον αντίστοιχο αριθμό να κυμαίνεται στο τρίαστις Ισπανία και Ιταλία, στο 2,5 στη Γερμανία και στο 1,3 στην Αγγλία.

Τέλος, ορίζεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού θα πρέπει να εγκρίνει το καθορισμένο κεντρικό μοντέλο μάρκετινγκ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ