Από Καλιφόρνια αρχίζει η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα ντεμπουτάρει στους αγώνες ανοιχτού στίβου το ερχόμενο Σάββατο στην Καλιφόρνια στο μίτινγκ που θα διεξαχθεί στο προπονητικό κέντρο Τσούλα Βίστα στον πρώτο από μια σειρά τριών αγώνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της που θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου.

«Φεύγουμε την Πέμπτη για την Καλιφόρνια, ώστε το Σάββατο να κάνω τον πρώτο μου αγώνα. Η συνέχεια θα γίνει στις 2 Μαΐου, όπου θα αγωνιστώ και πάλι στο προπονητικό κέντρο στο Τσούλα Βίστα. Έπειτα θα συμμετάσχω στο “Golden Games” πάλι στην Καλιφόρνια στις 9 Μαΐου, μια διοργάνωση που είναι ενταγμένη στα Continental Tour της WA», τόνισε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ.

Η 31χρονη σταρ θα ξεκινήσει με αυτοπεποίθηση τις υποχρεώσεις της στον ανοιχτό, αφού η προετοιμασία της έχει πάει καλά και χωρίς να επηρεαστεί από σοβαρά προβλήματα και τραυματισμούς.

«Γενικά, έχει πάει καλά η προπόνηση εκτός από μία εβδομάδα που με έπιασε το ισχιακό νεύρο και με πήγε δέκα μέρες πίσω. Ωστόσο, την επόμενη φορά που έκανα άλματα, αφού ξεπέρασα αυτό το πρόβλημα, αισθάνθηκα όσο καλά ήμουν και πριν. Γενικά, η προπόνηση έχει πάει πολύ καλύτερα από ότι στον κλειστό και περιμένω μια καλή επίδοση από το ξεκίνημα.

Παρόλα αυτά, ο βασικός στόχος είναι να είμαι καλά αρχές Αυγούστου, γιατί μόνο τότε θα έχει σημασία να κάνω μεγάλα άλματα. Το σημαντικό είναι να ‘χτίσω’ γερές βάσεις τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, ώστε να είμαι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες», συμπλήρωσε η Στεφανίδη.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ τον περασμένο χειμώνα έκανε ένα πέρασμα από τους αγώνες του κλειστού στίβου, όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 4,63, ωστόσο επέλεξε να μη συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό κλειστού, αφού είχε ταλαιπωρηθεί από μια ενόχληση στο δικέφαλο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ