Ισοφάρισε η Ελλάδα τη Σλοβακία: Ανατροπή από τον Τσιτσιπά, αποσύρθηκε ο Κλέιν

Ισοφάρισε η Ελλάδα τη Σλοβακία: Ανατροπή από τον Τσιτσιπά, αποσύρθηκε ο Κλέιν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε με ανατροπή να νικήσει τον Λούκας Κλέιν (6-7, 7-6, 4-0) και να χαρίσει στην Ελλάδα την πρώτη νίκη απέναντι στη Σλοβακία στο Davis Cup, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά αγώνων που διεξάγονται στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Τσιτσιπάς ήταν πίσω στα set, αλλά κατάφερε να αντεπιτεθεί και να κερδίσει το παιχνίδι. Στο 4-0 του τρίτου set, ο αντίπαλος του Κλέιν αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει νωρίτερα.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι έπαιξε και ο παλμός από την κερκίδα, αφού οι Έλληνες φίλαθλοι στήριξαν τον Τσιτσιπά και τον βοήθησαν να ανατρέψει το ματς.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τα δύο πρώτα set να κρίνονται στο tie break.

Στο πρώτο set, οι δύο παίκτες είχαν από τρία χαμένα break points, χωρίς να καταφέρουν να χαλάσουν την ισορροπία. Ο Τσιτσιπάς ήταν ο πρώτος που είχε ευκαιρία να κερδίσει, αλλά ο Κλέιν τον σταμάτησε. Ο Κλέιν αντιμετώπισε δύο φορές break point, αλλά δεν το κατάφερε, ενώ και ο Τσιτσιπάς είχε δύο ευκαιρίες, αλλά ο Κλέιν αντέχει και κρατάει το προβάδισμα.

Οι δύο παίκτες έφτασαν στο tie break, όπου ο Κλέιν πήρε μεγάλο προβάδισμα με 5-0. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρεις συνεχόμενους πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω και ο Κλέιν κέρδισε το set με 7-3.

Στο δεύτερο set, ο Τσιτσιπάς πίεσε για το break, αλλά δεν το κατάφερε, μετρώντας πέντε χαμένα break points. Το set κρίθηκε στο tie break, όπου ο Κλέιν πήρε προβάδισμα, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1 το set.

Στο τρίτο set, ο Κλέιν έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-0 με δύο break και ο αντίπαλός του στη συνέχεια τον συνεχάρη και αποσύρθηκε, δείχνοντας δυσκολίες στο περπάτημα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για την Κυριακή:

Κυριακή 17/9 (11:00)

Πέτρος Τσιτσιπάς / Μιχαήλ Περβολαράκης – Lukas Klein / Igor Zelenay

Στέφανος Τσιτσιπάς – Alex Molcan

Αλέξανδρος Σκορίλας – Lukas Klein

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ