«Η Ζαλγκίρις δεν παίζει στη VTB League για πολιτικούς λόγους»

«Καρφιά» στους Λιθουανούς παράγοντες εξαπέλυσε ο Σεργκέι Ιβανόφ, με αφορμή την απουσία των ομάδων τους από τη VTB League.

Ο επίτιμος πρόεδρος της διοργάνωσης τόνισε πως η Ζαλγκίρις και οι άλλες ομάδες της χώρας αποχώρησαν από τη λίγκα για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η VTB League ξεκίνησε το 2008 με τη συμμετοχή της ομάδας του Κάουνας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκαν ακόμη οι Λιέτουβος Ρίτας, Σιαουλιάι και Νεπτούνας. Ωστόσο, η τελευταία παρουσία των ομάδων της Λιθουανίας στη διοργάνωση ήταν η τη σεζόν 2013/14.

«Λυπούμαστε πραγματικά που η Ζαλγκίρις και οι υπόλοιπες ομάδες της Λιθουανίας αποχώρησαν από τη VTB League. Η Λιθουανία είναι μία μπασκετική χώρα. Για εκείνους αποτελεί μεγαλύτερη καταστροφή που δεν προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά για εμάς. Στη Λιθουανία έχουν πολύ δυνατές ομάδες στο μπάσκετ και βγάζουν πολλά ταλέντα. Αλλά, η απόφασή τους να μην παίξουν στη διοργάνωση είναι 100% πολιτική. Τους έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν από τη VTB League, ώστε να μην παίζουν σε… εχθρικό έδαφος. Χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για πολιτικούς λόγους. Δεν περιμένω κάτι άλλο», ήταν τα λόγια του επίτιμου προέδρου της λίγκας στον Τύπο της Ρωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ