Γιουβέντους: Οικονομική βελτίωση δείχνει το πρώτο 6μηνο – Τι γίνεται με την έρευνα της UEFA

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου 6μηνου της σεζόν προκαλούν χαμόγελα στη Γιουβέντους, η οποία έχει ανοιχτό μέτωπο με την UEFA.

Οι Μπιανκονέρι, όπως κάνουν κάθε χρόνο, ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου 6μηνου της σεζόν. Αποτελέσματα που είναι πολύ καλύτερα φέτος, όπως δείχνει η σύγκριση των αριθμών. Συγκεκριμένα, η Γιούβε ανακοίνωσε ότι για το πρώτο 6μηνο καταγράφει ζημία 29,5 εκατ. ευρώ. Πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα είχε ανακοινώσει ζημία 112,1 εκατ. ευρώ. Υπάρχει, δηλαδή, μια βελτίωση κατά 82,6 εκατ. ευρώ, η οποία εξηγείται: Αύξηση εσόδων και μείωση του κόστους της ομάδας. Πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα η Γιουβέντους είχε έσοδα 223,1 εκατ. ευρώ και φέτος είχε 276,2. Οσο για τα έξοδα, πέρυσι ήταν στα 235,6 εκατ. ευρώ και φέτος στα 210,6.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το κλαμπ, αλλά και όπως είχε προαναγγείλει η Exor, δεδομένα θα είναι αρνητικός και ο φετινός ισολογισμός που θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Η ζημία όμως, λογικά, θα είναι μικρότερη. Και από εκεί και πέρα, στόχος είναι η κατάσταση να έχει βελτιωθεί κι άλλο μέχρι και το 2025 ώστε να τηρηθεί και το settlement agreement που έχει υπογραφεί με την UEFA. Την οποία UEFA οι Τορινέζοι τη μνημονεύουν στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξάμηνου της σεζόν. Και τη μνημονεύουν αναφέροντας προς τους μετόχους τους ότι από τον Δεκέμβριο έχει αρχίσει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση του Financial Fair Play.

Αυτό είχε ανακοινωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2022 και η Γιουβέντους το υπενθυμίζει τώρα στην ανακοίνωσή της. Από εκεί και πέρα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία περιμένει να δει πρώτα τις αποφάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης και στη συνέχεια θα πάρει τις αποφάσεις της. Αλλοι λένε ότι το κλαμπ δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, άλλοι λένε ότι μπορεί να υπάρξει και αποκλεισμός από την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ