Γιουβέντους: Ανακοινώθηκε το σκεπτικό για το -15 και ακολουθεί έφεση

Το σκεπτικό της απόφασης για αφαίρεση 15 βαθμών από τη Γιουβέντους δημοσιοποιήθηκε και θα ακολουθήσει η έφεση του κλαμπ.

Από τη βραδιά της 20ής Ιανουαρίου, όταν και ανακοινώθηκε η αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση plusvalenza, στο Τορίνο σκοτείνιασε για τα καλά… Κάτι που φαίνεται και στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού η ομάδα δείχνει εντελώς χαμένη μετά την ποινή. Δεν απαιτείται τρελή ευφυία, επομένως, για να αντιληφθεί ο καθένας ότι το υπόλοιπο της σεζόν θα είναι πολύ δύσκολο για τους Μπιανκονέρι. Οι οποίοι πάντως, η διοίκησή τους δηλαδή, θα προσπαθήσει να ακυρώσει το -15. Και θα προσπαθήσει να το ακυρώσει μέσω της έφεσης που θα γίνει ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκεί οδηγείται, πλέον, η υπόθεση, αφού δημοσιοποιήθηκε το σκεπτικό της απόφασης για το -15. «Η Γιουβέντους υπέπεσε σε σοβαρή, επαναλαμβανόμενη και παρατεταμένη παράβαση, δεδομένης της τεκμηρίωσης που έρχεται από τους διοικούντες του συλλόγου», αναφέρεται σε αυτό. Και από εκεί και πέρα, αφού αναφέρεται ότι αυτό προκύπτει από κάποιες συνομιλίες, υπάρχει μια σειρά από νομικούς όρους που είναι δύσκολο να τους κατανοήσει κανείς αν δεν έχει σπουδάσει νομική. Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα που προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, είναι το εξής: «Η Γιούβε έκανε χρήση της plusvalenza αρκετές φορές, άρα αυτό είναι ύποπτο και αφού υπάρχουν συνομιλίες παραγόντων της που αναφέρονται στην plusvalenza είναι ένοχη». Στο σκεπτικό, άλλωστε, αναφέρεται ότι δεν μπορεί να οριστεί με αντικειμενικά κριτήρια το πόσο πρέπει να κοστολογείται ένας παίκτης.

Οι υπόλοιποι που δεν τιμωρούνται και η εκδίκαση της έφεσης

Αυτό που δεν εξηγείται επαρκώς, όπως σημειώνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, από το σκεπτικό της απόφασης, είναι το εξής: Γιατί τιμωρείται μόνο ένα κλαμπ για κάτι που κάνουν όλα; Και γιατί δεν τιμωρούνται όχι όλα τα υπόλοιπα κλαμπ αλλά αυτά που έκαναν δουλειές με το συγκεκριμένο; Οπως και να έχει, εντός της ημέρας (30/1) οι Μπιανκονέρι αναμένεται να κάνουν έφεση, η οποία θα εκδικαστεί, λένε, τον Απρίλιο. Ενδεχομένως και νωρίτερα αν υπάρξουν πιέσεις, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από το κλαμπ αλλά από τα αρμόδια όργανα.

Παραβίαση ενός νόμου που δεν υπάρχει

Η συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, προκαλεί απορίες σε πολλούς νομικούς στην Ιταλία για τον εξής λόγο: Δεν υπάρχει κανένας νόμος για την plusvalenza. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να την απαγορεύει. Πρόκειται, δηλαδή, για μια υπόθεση στην οποία ένα κλαμπ τιμωρείται για παραβίαση ενός νόμου που δεν υπάρχει. Και αυτό ήταν που είχαν αναφέρει οι αθλητικοί δικαστές την περσινή άνοιξη όταν είχαν αθωώσει όλες τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση: Δεν είχαν παραβεί κανένα νόμο, διότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ