Εθνική Ιταλίας χωρίς Γιουβέντους: Γράφεται ιστορία κόντρα στην Αγγλία

Η εθνική Ιταλίας υποδέχεται την Αγγλία για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 χωρίς να υπάρχει εκπροσώπηση της Γιουβέντους.

Italjuve, είναι ένας από τους όρους που έχουν χρησιμοποιήσει στο πέρασμα του χρόνου και το γιατί το καταλαβαίνουμε όλοι. Οι Μπιανκονέρι είναι η ομάδα που διαχρονικά έχει στηρίξει με τον αριθμό των παικτών της περισσότερο από τις υπόλοιπες τη Σκουάντρα Ατζούρα. Και πάντα αποτελούσε τον πυρήνα της στις μεγάλες επιτυχίες της. Δεν μπορεί παρά να προκαλεί εντύπωση επομένως -και γι’ αυτό και έγινε ιδιαίτερη αναφορά από το Sky Italia- το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Μπιανκονέρο για το ματς με την Αγγλία.

Ενα παιχνίδι που θα γίνει στη Νάπολη για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 και το οποίο περνάει στην ιστορία: Για πρώτη φορά έπειτα από 29 χρόνια, για πρώτη φορά μετά το 1994, οι Ατζούρι δεν θα έχουν ούτε έναν παίκτη της Γιουβέντους στην 11άδα ή τον πάγκο. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι δεν είναι 100% έτοιμος και θα είναι στην εξέδρα, ο Φεντερίκο Κιέζα έμεινε στο Τορίνο λόγω ενοχλήσεων, ο Μανουέλ Λοκατέλι δεν κλήθηκε, οι Νικολό Φατζόλι και Φάμπιο Μιρέτι κλήθηκαν στην U21. Ετσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν θα έχει ούτε έναν Μπιανκονέρο κόντρα στους Αγγλους.

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν μετά το Μουντιάλ 1994, σε μια νίκη με 2-0 κόντρα στην Εσθονία. Οι Πανούτσι και Καζιράγκι είχαν σκοράρει και ο Αρίγκο Σάκι δεν είχε καλέσει στη εθνική Ιταλίας, για διάφορους λόγους, κανέναν παίκτη της Γιουβέντους. Τώρα, 29 χρόνια μετά, πάλι για διάφορους λόγους, ήρθε η ώρα για να ξανασυμβεί αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ