Έκανε το καθήκον του κόντρα στον μαχητικό Άθλο Ορεστιάδας ο Ολυμπιακός

Το ματς

Στο πρώτο σετ ο Άθλος επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό παίρνοντας ένα προβάδισμα τριών πόντων στην αρχή με τους γηπεδούχους να αντιδρούν, πηγαίνοντας το ματς σε γρήγορες επαφές και τελειώματα επιθέσεων με τον Γκουσταβάο και τον Κουμεντάκη, που έφεραν το σκορ στο 12-11. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι «τρομοκρατήθηκαν» με την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να ανοίγει τη διαφορά στο +5 (16-11). Ο Άθλος Ορεστιάδας μείωσε τη διαφορά όμως οι Πειραιώτες τελείωσαν το ματς με τον Στερν και τον Παγένκ να φέρνουν το σκορ στο 25-19 για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Το μοτίβο παρέμεινε ίδιο και στο δεύτερο σετ με τον Άθλο να πιέζει στην υποδοχή τον Ολυμπιακό γεγονός που έφερε το σκορ στα ίσα καθ’ όλη τη διάρκεια. Γκλάντστοουν και Αλγκούλ έκαναν μεγαλειώδη εμφάνιση από εκείνο το σημείο και έπειτα με αποτέλεσμα ο φιλοξενούμενος Άθλος Ορεστιάδας να πάρει κεφάλι στο σκορ με τέσσερις πόντους (19-23). Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επανέλθει και έτσι η ομάδα του Θεόδωρου Χουσίδη έφτασε στην κατάληψη του δεύτερου με 21-25 ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Σε απόλυτη ισορροπία κινήθηκε και το τρίτο σετ με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να διασπάσει το μπλοκ του Άθλου ο οποίος ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ. Παρόλα αυτά το λάθος του Κάιο ντε Πρα και το μπλοκ άουτ που πήρε ο Στερν από τον Αλγκούλ άλλαξαν τα δεδομένα και έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα τριών πόντων στο κομβικότερο σημείο του σετ με αποτέλεσμα η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να φτάνει στο 25-21 για το 2-1.

O Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και έτσι πήρε άμεσα προβάδισμα τριών πόντων στο τέταρτο σετ. Ωστόσο, ο Άθλος προάσπισε την μαχητικότητα του χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρει να πλησιάσει σε ικανοποιητική για την ανατροπή διαφορά με τους «ερυθρόλευκους» να διευρύνουν το σκορ στο +6 (16-10) χάρη στους Κουμεντάκη και Παγένκ. Οι φιλοξενούμενοι «προδόθηκαν» στη συνέχεια από το μπλοκ τους με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει και να επιφέρει στον Ολυμπιακό την 11η νίκη του σε 12 ματς μετά το 25-19 που διαμόρφωσε το 3-1.

Tα σετ: 25-19, 21-25, 25-21, 25-19

Ακολουθούν τα στατιστικά…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ