Ειδήσεις από τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί λόγω καταιγίδων σε Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι

Ειδήσεις από τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί λόγω καταιγίδων σε Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από καταιγίδες που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες των ΗΠΑ Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι. Η πολιτεία του Κεντάκι τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σήμερα το πρωί από τον κυβερνήτη της, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για εντονότερα καιρικά φαινόμενα.

Οι έντονες καταιγίδες προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, με πολλές αναφορές για κατεστραμμένα κτίρια από ανέμους και ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ.

Στο Βόρειο Τέξας, τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν από ισχυρό ανεμοστρόβιλο. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά ηλικίας 2 και 5 ετών. Πάνω από 200 σπίτια καταστράφηκαν και άλλα 120 υπέστησαν ζημιές σε μεγάλη έκταση.

Στο Αρκάνσας, τουλάχιστον 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους από καταιγίδες την προηγούμενη νύχτα, μεταξύ των οποίων και μια 73χρονη.

Στην Οκλαχόμα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρούς ανέμους, με έναν άνθρωπο να σκοτώνεται από πτώση δέντρου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για περαιτέρω καταιγίδες με καταστροφικούς ανέμους και πλημμύρες.

Τα καιρικά φαινόμενα αυτά έρχονται λίγες ημέρες μετά τον κυκλώνα στην Άιοβα και τους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας που προκάλεσαν θάνατο.

Για περισσότερα δείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ