Διεύρυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία

Σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες, το Τόκιο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί στην Ιαπωνία και μάλιστα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί εσχάτως.

Για το λόγο αυτό, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, διέταξε τη διεύρυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της χώρας αλλά και σε επτά νομούς ακόμα, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η διεξαγωγή των Αγώνων, καθώς οι αυξανόμενες λοιμώξεις έχουν προκαλέσει έντονη πίεση στα νοσοκομεία.Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 298.000 περιπτώσεις κορονοϊού και 4.192 θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση μάλιστα που διεξήχθη, το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 80% των Ιαπώνων πιστεύουν πως οι Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει είτε να αναβληθούν ξανά είτε να ακυρωθούν.

Πάντως, οι διοργανωτές έχουν τονίσει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη διεξαγωγή των Αγώνων φέτος, ακόμη και αν τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, ενώ η απόφαση για την παρουσία ή όχι θεατών αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ