Δε θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό στίβου η Εθνική ομάδα

Ο ΣΕΓΑΣ διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά υγειονομικούς και όχι αγωνιστικούς λόγους, αφού ο κορωνοϊός στη συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται σε έξαρση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι η Εθνική μας ομάδα Α/Γ δεν θα συμμετέχει στους Βαλκανικούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρουμανία, για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους.

Η δυσμενής εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων στη συγκεκριμένη χώρα επιβάλλει την απόφαση αυτή και ανατρέπει την αρχική διάθεση συμμετοχής που είχε εκφραστεί στα τέλη της άνοιξης, με την ελπίδα διαφορετικής πορείας, σε σχέση με την πανδημία.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Κ20 στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας, λόγω, επίσης, των υγειονομικών δεδομένων στη γειτονική χώρα.

Ο ΣΕΓΑΣ είναι στη διάθεση αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας σε περίπτωση που επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αγώνες τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε διεθνή meeting, όπου αυτό είναι δυνατό».


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ