Αλλαξε τακτική ο Μουρίνιο: «Δίνει» παίκτες στους οπαδούς για να ξεχνάνε τον ίδιο

Τα όσα γίνονται στη Ρόμα με τον Νικολό Τζανιόλο έγιναν και με τον Ρικ Κάρσντορπ και η ευθύνη είναι του Ζοσέ Μουρίνιο.

Επί χρόνια ο Πορτογάλος προπονητής, όπως έλεγαν και έγραφαν όλοι, είχε δύο πλεονεκτήματα: Την τακτική και το πώς κέρδισε τους παίκτες. Το πώς τους υπερασπιζόταν πάντα κόντρα σε όλους και όλα, με αποτέλεσμα αυτοί να… πεθαίνουν γι’ αυτόν. Στην πάροδο του χρόνου, όπως δείχνει και η πορεία της καριέρας του, άρχισε σιγά-σιγά να χάνει το «πλεονέκτημα» της τακτικής. Το πρόβλημα όμως, το πραγματικό πρόβλημα, δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός ότι έχασε και το δεύτερο «πλεονέκτημα». Δεν είναι, πλέον, ένα με τους παίκτες του. Δεν τους υπερασπίζεται πάντα κόντρα σε όλα και όλους. Και κατά συνέπεια, αυτοί δεν πέφτουν στη φωτιά για τον ίδιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταστροφής του Μουρίνιο είναι αυτά που γίνονται φέτος στη Ρόμα. Μετά την ισοπαλία με τη Σασουόλο, πριν μήνες, τα έβαλε με τον Κάρσντορπ. Τον χαρακτήρισε «προδότη» και το αποτέλεσμα ήταν ο Ολλανδός να μην μπορεί να κινηθεί στη Ρώμη. Οπαδοί, άλλωστε, είχαν πάει έξω από το σπίτι του και όχι για να του πουν «καλημέρα» προφανώς… Τώρα, έδωσε στεγνά τον Τζανιόλο επειδή αυτός δεν θέλει να πάει στην 18η ομάδα της Premier League, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πανό εναντίον του σε σημεία της πόλης και τελικά επίσκεψη οπαδών στο σπίτι του. Και στις δύο περιπτώσεις οι οπαδοί πήγαν στα σπίτια των παικτών μετά τις δηλώσεις του προπονητή. Δηλώσεις με τις οποίες τούς «έδινε» στους οπαδούς.

Μονόδρομος η έξοδος στο Champions League…

Ετσι, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και κατ’ επέκταση και των οπαδών, μονοπωλεί η συμπεριφορά των παικτών. Το αν τα δίνουν ή όλα όχι για τη Ρόμα. Το αν θέλουν ή όχι να παραμείνουν σε αυτή. Το αν θα φάνε, τελικά, ή όχι ξύλο από τους οπαδούς. Και όσο ασχολούνται με αυτούς, δεν ασχολούνται φυσικά με τον Μουρίνιο. Δεν ασχολούνται με το γεγονός ότι οι Τζαλορόσι αυτή τη στιγμή είναι εκτός 4άδας. Δεν ασχολούνται με το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο της Ρόμα δεν αρέσει. Δεν ασχολούνται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Ενδεχομένως να ασχοληθούν αν τελικά οι Τζαλορόσι μείνουν εκτός Champions League.

Και αν μείνουν εκτός Champions League, με τη Γιουβέντους μάλιστα να έχει βγει από τη μέση μετά το -15, δεν θα φταίει ούτε ο Τζανιόλο ούτε ο Κάρσντορπ. Θα φταίει ο Μουρίνιο και η διοίκηση που τον στηρίζει ακόμη κι όταν θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα περιουσιακών στοιχείων της ομάδας…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ