Το γνωστό σλόγκαν «It’s coming home» συνοδεύει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας κάθε φορά που αγωνίζεται σε μεγάλο τουρνουά. Οι φίλαθλοι πάντα ελπίζουν για την επιστροφή του τροπαίου στη χώρα τους, η οποία θεωρείται η γενέτειρα του ποδοσφαιρικού «βασιλιά».

Το Euro 2020, που διεξήχθη το 2021 λόγω της πανδημίας, διεξήχθη σε 11 διαφορετικές χώρες με τον τελικό να φιλοξενείται στο «Γουέμπλεϊ». Η Αγγλία είχε μια εξαιρετική ομάδα και φανταζόταν τη νίκη, όπως συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Μετά από εντυπωσιακή πορεία στο τουρνουά, η Αγγλία έφτασε στον μεγάλο τελικό με την Ιταλία στις 11 Ιουλίου. Ωστόσο, παρά την υψηλή προσδοκία, η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει στα πέναλτι και να κατακτήσει το Euro.

Η προσπάθεια επίθεσης μη κατόχων εισιτηρίων στο γήπεδο δημιούργησε ένταση, με την αστυνομία να σταματά την εισβολή. Παρά την απώλεια του τροπαίου, η Αγγλία έχει θεμέλια για μελλοντική επιτυχία και την ευκαιρία να γίνουν ήρωες. Αφού αποτρέψουν μία ενδεχόμενη τραγωδία, οι νέοι παίκτες μπορεί να φτάσουν στην κορυφή στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ