Η ένδοξα ερωτική Rosario Dawson

Υπάρχει κάτι με τα κορίτσια με εξωτικά χαρακτηριστικά. Πυροδοτούν μοναδικά συναισθήματα, βαθιά μέσα στα βιολογικά mainframes των αντρών (καθώς και των γυναικών εδώ που τα λέμε). Ακριβώς τέτοιο είναι και η Rosario Dawson, που δίχως υπερβολή έχει τερματίσει τον παραπάνω όρο. Πληθωρική, με μοναδικό χαμόγελο, δυναμικό χαρακτήρα και, κυρίως, σέξι. 

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την Ρωξάνη στο Alexander του Oliver Stone, την Gail στο Sin City ή την Abernathy στο Death Proof του Quentin Tarantino; Ακόμη και σε πιο ανάλαφρους ρόλους, όπως σε αυτόν στο Clerks II, το σεξ απίλ της ξεχειλίζει.

Το προφίλ

Η Rosario Dawson γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1979, προερχόμενη από Πορτορικανή μητέρα (κουβανέζικης και αφρικανικής καταγωγής), την Isabel Celeste, και Αμερικανο-Ιρλανδό πατέρα (Patrick C. Harris) – οι βιολογικοί γονείς της ποτέ δε παντρεύτηκαν. Μεγάλωσε στο Lower East Side της Νέας Υόρκης και ανακαλύφτηκε από τον χώρο του θεάματος μόλις στα 15 της, όταν και συμμετείχε στο αμφιλεγόμενο  coming-of-age drama Kids του Larry Clark.

Έκτοτε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και είχε δεκάδες προτάσεις για ταινίες και σειρές. Ασφαλώς, παραγωγές όπως τα Josie and the Pussycats, Alexander, Sin City, Death Proof, Men in Black II και Clerks II είναι εκείνα που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό, το οποίο δε δυσκολεύτηκε να σαγηνεύσει τόσο με το ταλέντο όσο και με την εμφάνισή της.

Εκτός από τη δράση της στον κόσμο του θεάματος, είναι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο πρόσωπο, που στήριξε ανοιχτά τόσο τον Barack Obama όσο και τον Bernie Sanders, ενώ κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του George W. Bush. 

Είναι επίσης μέλος του Lower East Side Girls Club, μίας οργάνωσης με έντονη φιλανθρωπική και περιβαλλοντική δράση που συνεργάζεται με άλλους αντίστοιχους φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κλιματική αλλαγή και τη φροντίδα των αστέγων. Αποτελεί επίσης μία από τις εκπροσώπους του φιλανθρωπικού προγράμματος του TripAdvisor.

Στο Esquire

Πίσω στον Απρίλιο του 2006 είχε ποζάρει για το φακό της Sheryl Nields, στο αμερικανικό Esquire.  

Η ένδοξα ερωτική Rosario DawsonSHERYL NIELDS

Στην οικογένειά μου, είτε έχεις μεγάλο στήθος και μικρούς γοφούς, είτε μικρό στήθος με μεγάλους γοφούς. Προφανέστατα εγώ είναι το θαύμα χωρίς ισχία” έλεγε χαριτολογώντας τότε και σχολιάζοντας την εμφάνισή της. Συμπλήρωνε δε, πως “επαναστατικό είναι να υποστηρίζεις τις αξίες σου ακόμη κι αν αυτές είναι κάπως αυστηρές, να έχεις ένα ωραίο σπίτι και κανένα τατουάζ“. 

ΡΟΖΑΡΙΟ ΝΤΟΣΟΝ ΣΤΟ ESQUIRE 2SHERYL NIELDS

Να τα εκατοστήσεις Rosario. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ