Πότε θα πάρει το πρωτάθλημα η Μίλαν: Ολα τα σενάρια

Η νίκη στη Βερόνα φέρνει τη Μίλαν αγκαλιά με το πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να κατακτήσει ακόμη και την προσεχή Κυριακή.

Το παιχνίδι στο Μπεντεγκόντι ήταν κομβικής σημασίας. Ηταν αυτό που υποδεικνυόταν από όλους, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν, ως το πιο καθοριστικό. Αυτό που μπορεί να κρίνει, έστω όχι μαθηματικά, τη μάχη του τίτλου. Αν, λοιπόν, ήταν όντως έτσι, τότε οι Ροσονέρι μπορούν να πανηγυρίζουν. Μπορούν να αισθάνονται πλέον, αν και δεν πρόκειται να το παραδεχθούν ποτέ, σχεδόν σίγουροι πρωταθλητές. Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτό το «σχεδόν» μπορεί να είναι περιττό σε μόλις έξι μέρες. Την προσεχή Κυριακή δηλαδή, αφού είναι τρία, πλέον, τα σενάρια για το πότε η Μίλαν θα πάρει το πρωτάθλημα…

Βασικά, ο Στέφανο Πιόλι και οι παίκτες του ξέρουν ότι χρειάζονται 4 βαθμούς. Υποδέχονται την Αταλάντα και μετά παίζουν στην έδρα της Σασουόλο. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, λοιπόν, οι Μιλανέζοι θέλουν 4 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν και άλλα δύο ενδεχόμενα. Ενδεχόμενο πρώτο: Η Μίλαν νικάει την Κυριακή την Αταλάντα και η Ιντερ έρχεται ισόπαλη με την Κάλιαρι -που δίνει μάχη για παραμονή- εκτός έδρας. Σε μια τέτοια περίπτωση η βαθμολογία γίνεται 83-79 και οι Ροσονέρι είναι και μαθηματικά πρωταθλητές. Πριν καν γίνει η τελευταία αγωνιστική.

Επίσης, η Μίλαν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμη κι αν δεν νικήσει την Αταλάντα σε έξι μέρες. Συγκεκριμένα, αν οι Μιλανέζοι έρθουν ισόπαλοι και η Ιντερ χάσει από την Κάλιαρι, η βαθμολογία θα είναι 81-78. Και με δεδομένο ότι η ισοβαθμία είναι υπέρ των Ροσονέρι, η τελευταία αγωνιστική δεν θα έχει κανένα νόημα. Θα έχουν κριθεί όλα και μαθηματικά από την προτελευταία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ