Φέντερερ: Γεμάτος δυσκολίες ο δρόμος της επιστροφής

Ο διάσημος αρθρογράφος και αναλυτής τένις, Στιβ Φλινκ, έχει προβλέψει πως ο δρόμος της επιστροφής θα είναι δύσκολος για τον 20 φορές πρωταθλητή σε Grand Slam, Ρότζερ Φέντερερ.

Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έχει να αγωνιστεί από το περυσινό Australian Open, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση.

Ο Φλινκ επισημαίνοντας τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο Ρότζερ κατά την επιστροφή του, ανέφερε πως δύσκολα θα βρει τον ρυθμό του, όντας εκτός γηπέδων για περίπου 14 μήνες.

Ωστόσο, ο Βετεράνος πρώην τενίστας, θύμισε πως ο Φέντερερ είχε κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν του 2017, πραγματοποιώντας μια επική επιστροφή. Πριν από το συγκεκριμένο τουρνουά είχε μείνει εκτός courts σχεδόν έξι μήνες, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Advertisement

Βέβαια από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ο χρόνος αποχής του είναι διπλάσιος (6 μήνες το 2016 – 13 μήνες το 2020). Λαμβάνοντας αυτά τα στοιχεία υπόψιν του, ο Φλίνκ δήλωσε ότι: “Θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ρότζερ να εγκλιματιστεί ξανά στο Tour”.

 

Γιάννης Μαύρος 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ