Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, μαζί με τον ΑΣ Ολυμπιονίκης Αγ. Ιωάννη Ρέντη και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU) θα φιλοξενήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (26-27/3) την πρώτη μεγάλη διοργάνωση επί ελληνικού εδάφους, το Athens Junior European Cup 2022.
Συνολικά 313 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες δηλώθηκαν για τους αγώνες, εκ των οποίων οι 27 από την Ευρώπη, με το Πουέρτο Ρίκο να έχει επίσης συμμετοχή στην διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό «Γ. Στεφανόπουλος» του Περιστερίου.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αυτή την σπουδαία διοργάνωση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας και δίνοντας παράλληλα στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το τριήμερο και τις ομορφιές της Αθήνας, αλλά και τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν υπό το βλέμμα αρκετών επίσημων προσκεκλημένων.
Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στις 18:30 θα γίνει η ζύγιση και στις 20:00 η κλήρωση για όλες τις κατηγορίες, με το πρόγραμμα των αγώνων να ξεκινά αύριο το πρωί στις 09:00, όπως και την Κυριακή.
Το πρόγραμμα ξεκινά με τους αγώνες πρόκρισης, θα ακολουθήσουν τα ρεπεσάζ και στη συνέχεια οι αγώνες μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες μέχρι το απόγευμα.
Οι αγώνες, όπως και η κλήρωση, θα έχουν κάλυψη από την επίσημη ιστοσελίδα της EJU στο παρακάτω link: Athens Junior European Cup 2022
Το Athens Junior European Cup θα πραγματοποιηθεί με χορηγούς την Elita, την Cosmote, την Nexus Facility, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, το LynxSports.gr, την Lydia Kollia pole and aerial sports και την Chroma Lodge.