Στεναχωρημένος που η Ελλάδα δεν κατέκτησε το χρυσό, αλλά βέβαιος ότι η ομάδα θα έχει συνέχεια στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήμασταν απογοητευμένοι. Φτάσαμε μακριά και θέλαμε το κάτι παραπάνω. Ζήσαμε πρώτη φορά έναν τελικό και θέλαμε να τον κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα πολύ έμπειρη και δεν ξεκινήσαμε καλά. Πρόκειται για μία ομάδα που ήθελε πολύ μεγάλη προσοχή.

Στη διάρκεια του τελικού δείξαμε πόσο θέλαμε τη νίκη. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη  ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Πιστεύω ότι κάναμε σπουδαία πράγματα.

Δεν είναι μόνο τα μετάλλια που κατακτήσαμε αλλά έχουμε δημιουργήσει μνήμες και νέους φίλους του αθλήματος στην Ελλάδα. Στη ζωή μας έχουμε στιγμές κι αυτό είναι που μετράει.

Ανυπομονώ για την απονομή που θα γίνει σε λίγο. Το να ανεβαίνεις σε βάθρο Ολυμπιακών αγώνων είναι απίστευτη τιμή και υπερηφάνεια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον.»