Οι ενδοιασμοί που έχουν στην πλειοψηφία τους οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, για τη διεξαγωγή του εφετινού US Open, δε σημαίνει ότι το κορυφαίο grand slam της Νέας Υόρκης θα ακυρωθεί οριστικά.

Το αντίθετο, μάλιστα. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το τουρνουά στην μεγαλούπολη των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, κάτι που εκτός απρόοπτου αναμένεται να επικυρωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της USTA (ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ), Κρις Βίντμαγιερ, μιλώντας στο ESPN δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έναρξη του US Open στις 31 Αυγούστου.

«Ακολουθούμε κάθε βήμα στην προσπάθεια επανεκκίνησης που κάνουμε προκειμένου να ανακοινώσουμε επίσημα το US Open στις ημερομηνίες που έχουμε προαναγγείλει. Η ανακοίνωση θα έρθει μέσα στις επόμενες μέρες. Το κλίμα είναι θετικό και όλα πάνε βάσει σχεδίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βιντμαγιερ.

Όπως πρόσθεσε, υπάρχει ακόμα η ιδέα το Masters του Σινσινάτι να γίνει στις εγκαταστάσεις του Flushing Meadows μια εβδομάδα πριν το US Open (23 Αυγούστου) ενώ φαίνεται ότι αυτό θα είναι το μοναδικό τουρνουά προετοιμασίας που θα γίνει πριν από τη δράση στο Αμερικανικό Όπεν.