Τζένγκο: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, πάω για το μετάλλιο» (vid)

Η Ελίνα Τζένγκο εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του ακοντισμού του ευρωπαϊκου πρωταθλάματος στο Μόναχο, υπερβαίνοντας το όριο των 61 μέτρων με τη δεύτερη προσπάθεια της.

Μετά το αμτς, στις δηλώσεις που παραχώρησε η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη και πως ο δεύτερος είναι να διεκδικήσει το μετάλλιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ήμουν σε καλή κατάσταση προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό».

Για το ότι δεν έχει σταθερότητα στις επιδόσεις της: «Αυτό είναι το ακόντιο. Οι επιδόσεις δεν είναι σταθερές, είναι ελαφρύ όργανο. Δεν είχα περιθώρια για λάθη. Είπα ότι σε αυτούς τους αγώνες έπρεπε να μπω συγκεντρωμένη για να μπω».

Για το Όρεγκον: «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον. Έκανα αυτές τις εμφανίσεις μετά από εκείνο το τουρνουά. Έδειξα σταθερότητα όταν έπρεπε».

Για τον τελικό: «Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ