Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός και κοίταξε στα μάτια τον «θρυλικό» Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος με την εμπειρία και την κλάση του κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 3-2 και μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το δεύτερο Ρολάν Γκαρός και συνολικά 19ο γκραντ σλαμ στην καριέρα του Τζόκοβιτς, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επικής μάχης με τον Νόβακ, που διήρκησε 4 ώρες και 11 λεπτά, τόνισε ότι είναι χαρούμενος για τη διαδρομή του και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Σέρβου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη σήμερα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα με όλες μου τις δυνάμεις.

Έπαιξα πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόλε, όμως, μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πόσο σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να κάνει.

Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας.

Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα με τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο. Η ομάδα μου με στήριξε, με βοηθά να φτάσω στους στόχους μου, είναι μια δύσκολη επιδίωξη και ευχαριστώ το Ρολαντ Γκαρός για δύο υπέροχες εβδομάδες.

Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο», ανέφερε.