Με την παρέλαση των Εθνών σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 1-3 Ιουλίου 2022 με την παρουσία περισσότερων από 2000 αθλητών και αθλητριών από 21 χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 με τους τελικούς και τις απονομές των νικητών.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cheerleading, Τζεφ Ουέμπ, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading Μιχάλη Φουντεδάκη, την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που κατάφεραν όλη η διοργάνωση να γίνει πραγματικότητα σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά το καλωσόρισμα του δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Ελλάδα διαθέτει Ομοσπονδία Cheerleading, η Ελλάδα διαθέτει την αγάπη και τη δύναμη να στηρίξει και την Παγκόσμια διοργάνωση cheerleading το Νοέμβρη στην Κρήτη» και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ τους αθλητές απ όλες τις χώρες που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η εγκατάσταση φιλοξένησε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σήμερα το Πανευρωπαϊκό Cheerleading, στις 8 Σεπτεμβρίου τo Rally Acropolis και σε λιγότερο από ένα χρόνο το OAKA θα διαθέτει μόνιμη κλειστή εγκατάσταση για το άθλημα του cheerleading. Η στρατηγική της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι να στηρίξουμε όλα τα αθλήματα».

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο κ. Γιώργος Αλικάκος από την ΕΘΝΟΑ και πλήθος επωνύμων τόσο από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας όσο και από τον αθλητισμό όπως ο θρύλος του ελληνικού και παγκόσμιου μπάσκετ Νίκος Γκάλης και ο πρώην καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου.

Κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης οι ελληνικές ομάδες κατέκτησαν για πρώτη φορά τέσσερα μετάλλια. Δύο ασημένιες θέσεις και δύο χάλκινες ήταν ο απολογισμός της πρώτης μέρας.

European Cheerleading Championships 2022 – Ελληνικά Κύπελλα

2η θεση Double Cheer Hip Hop Senior Βενέτη-Κουβελετσου (Ευαθλοι Τρικάλων)

2η θεση Double Senior Freestyle Pom Καραμυτηλιού-Συμεωνίδου (Ελληνικό Αστέρι)

3η θεση Hip hop junior double Αποστολιδου-Παυλίδου (Ελληνικό Αστέρι)

3η θεση Cheerleading All Girls Junior (ΣΗΓΑ Γυμναθλος)