Τα σενάρια τίτλου για Φερστάπεν στη Σινγκαπούρη

Θέμα χρόνου είναι για τον Μαξ Φερστάπεν, η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Ολλανδός «πιλότος» της Formula 1 και της Red Bull, δεν αποκλείεται να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής την ερχόμενη Κυριακή στο Γκραν Πρι της Σινγκαπούρης, που είναι ο 17ος αγώνας από τους 22 της διοργάνωσης.

Νικητής ένδεκα Grand Prix από τα 16 που έχουν διεξαχθεί, ο Φερστάπεν προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκερς και έχει διαφορά 116 βαθμών από τον Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ, 125 από τον Μεξικανό «ομόσταυλο» του, Σέρχιο Πέρες και 132 από τον Βρετανό, Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Για να κατακτήσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα, ο Ολλανδός οδηγός, πρέπει να φύγει από την Σινγκαπούρη με διαφορά 138 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη του. Επομένως, ο Φερστάπεν πρέπει να πάρει 22 βαθμούς περισσότερους από τον Λεκλέρκ την Κυριακή, 13 από τον Πέρες και έξι από τον Ράσελ για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Υπενθυμίζεται, ότι η κλίμακα βαθμολόγησης, ανά θέση αρχίζοντας από την κορυφή της τελικής κατάταξης, είναι 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 για την πρώτη δεκάδα και ένας βαθμός ως επιβράβευση για τον ταχύτερο γύρο.

Σε περίπτωση νίκης στη Σινγκαπούρη, ο Φερστάπεν θα πάρει τον τίτλο εάν ο Λεκλέρκ τερματίσει ένατος ή παρακάτω κι εάν ο Πέρες τερματίσει τέταρτος ή παρακάτω (χωρίς να πάρει τον ταχύτερο γύρο) ή πέμπτος και παρακάτω με τον ταχύτερο γύρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ