Ο Τζον Κόατες, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ότι «η έλλειψη άμυνας» εναντίον του κορωνοϊού αποτελεί απειλή τους Αγώνες και οι διοργανωτές θα πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν για «πολύ διαφορετικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες εάν υπήρχαν δεν υπάρχουν σημεία εξάλειψης του κορωνοϊού.

  • Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλος στην Τούμπα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Yomiuri», επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε ότι οι εξετάσεις PCR (Polymerase chain reaction) θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους θεατές – εκτός από αθλητές και προσωπικό – και ο περιορισμός της κίνησης μέσα και έξω από το χωριό αθλητών, είναι μεταξύ των επιλογών που συζητούν η Ιαπωνία με τη ΔΟΕ.

Σχετική συνέντευξη Τύπου, αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, αργότερα σήμερα από την οργανωτική επιτροπή.
Η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση τον Μάρτιο έλαβαν την -άνευ προηγουμένου- απόφαση να μεταθέσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για το 2021, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω καθυστέρησης.

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια ανθρώπους και σκότωσε περίπου 380.000 σε όλο τον κόσμο. Η Ιαπωνία έχει περίπου 17.000 μολύνσεις και 900 γνωστούς θανάτους μέχρι σήμερα.