Την πρώτη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΟΕ είχε χθες Τρίτη η νέα διοίκηση της ΕΙΟ. Την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η πρόεδρος Νίκη Αναστασίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος, υπεύθυνος τομέα αθλητισμού και εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς και ο Γ΄ αντιπρόεδρος Β. Ελλάδας και αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ολυμπιακή προετοιμασία των ιστιοπλόων μας, οι διαδικασίες πρόκρισης για τα Λέιζερ Στάνταρντ και ο τελικός σχεδιασμός για το Τόκιο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι παράγοντες της ΕΟΕ και της ΕΙΟ συμφώνησαν ότι η εποικοδομητική συνεργασία των δυο πλευρών επιβάλλεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ιστιοπλοΐα θα λάβει μέρος σε 6 κατηγορίες. Στα 470 ανδρών με τους Παναγιώτη Μάντη – Παύλο Καγιαλή, στα 470 γυναικών με τις Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά, στα ΦΙΝΝ με τον Γιάννη Μιτάκη, στα Λέιζερ Ράντιαλ με την Βασιλεία Καραχάλιου, στα RSX ανδρών με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και στα RSX γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη.

Ο Γιάννης Μιτάκης βελτίωσε τη θέση του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης ΦΙΝΝ που διεξάγεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Ο Ελληνας ιστιοπλόος ξεκίνησε 26 ος και 30 ος , αλλά στην τρίτη ιστιοδρομία έκανε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας 4 ος , ενώ στην τέταρτη κατέλαβε την 26 η θέση.

Έτσι, με 86 βαθμούς ο Μιτάκης ανέβηκε 24 ος στη γενική βαθμολογία των 49 σκαφών. Προηγείται ο Ισπανός Ζ. Καρντόνα με 21 βαθμούς.