Από την πρώτη μέρα στο Τόκιο έδειξε ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Στον αγώνα κόντρα στο Μαυροβούνιο το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά. Με μια εμφατική εμφάνιση, επικράτησε με 10-4 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον ημιτελικό της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ουγγαρία ή Κροατία, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική Ομάδα φτάνει σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από αυτόν της Αθήνας και πλέον έχει δυο ευκαιρίες για κατάκτηση μεταλλίου.

Η Εθνική ήταν απροσπέλαστη στην άμυνα και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στο Μαυροβούνιο να γίνει απειλητικό. Ακινητοποίησε πλήρως τους αντίπαλους φουνταριστούς, ενώ όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί ο Ζερβεδάς και το δοκάρι για να αποτρέψουν το γκολ για τον αντίπαλο.

Στην επίθεση ανέλαβε δράση ο παίκτης του Ολυμπιακού, Κώστας Γενηδουνιάς ο οποίος σκόραρε πέντε γκολ και οδήγησε την Εθνική στην τετράδα.

Η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο οχτάλεπτο, ώντας μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη στο γκολ του Γενηδουνιά, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου ήταν η αδυναμία των δύο ομάδων πετύχουν γκολ στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.

Το δεύτερο οχτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για το Μαυροβούνιο, αλλά η Ελλάδα απάντησε στην επόμενη επίθεση με τον Φουντούλη για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και να μην το χάσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Γκιοβέτσης έκανε το 3-1, τρία λεπτά πριν την λήξη της περιόδου, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω και μπορέσε να κρατήσει εύκολα την πρωτοκαθεδρία.

Περισσότερα σε λίγο…