Την απευθείας πρόκριση στον τελικό του σκιφ εξασφάλισε η Αννέτα Κυρίδου στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης και θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την ερχόμενη Δευτέρα (17/5).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε αποφασιστικά στη κούρσα της 2ης προκριματικής σειράς της και τερμάτισε 2η σε 7:44.82, με ελάχιστη διαφορά από την Τατσιάνα Κίλμοβιτς από τη Λευκορωσία που πήρε την 1η θέση με 7:44.31.

Μέσω επαναληπτικού αγώνα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα που ξεκίνησαν τη «μάχη» τους σήμερα, Σάββατο (15/5). Συγκεκριμένα, την 4η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ κατέλαβαν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Οι δυο πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6:35.78 και θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσουν για τα ημιτελικά στον απογευματινό επαναληπτικό σήμερα (15/5). Αρχικά οι επαναληπτικές σειρές ήταν προγρμματισμένες για το πρωί, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών υπήρξαν αλλαγές και οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν περίπου στις 18:00.

Την 4η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέλαβαν και οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:25.43 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό για την πρόκριση στα ημιτελικά λίγο πριν τις 18:00.

Για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τα δύο ελληνικά πληρώματα θα πρέπει να προκριθούν από τη διαδικασία των επαναληπτικών στον τελικό του αγωνίσματός τους.