Με αφορμή όσα εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα γύρω από τον ελληνικό στίβο και συγκεκριμένα τη μη αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (WA) λόγω απουσίας δειγματολήπτριας για έλεγχο ντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στα Ιωάννινα, ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός και ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Πομάσκι, προέβη σε δήλωση στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Πομάσκι ισχυρίζεται πως «μια ομάδα ανθρώπων, που ελάχιστη σχέση έχει με τον στίβο πετάει συνεχώς λάσπη σε όλους και όλα, πιστεύοντας πως έτσι θα φθείρει τον ΣΕΓΑΣ και θα καταφέρει να τον αλώσει». «Παλικάρια, με την τακτική σας, μικραίνετε το στίβο» τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής και με υστερόγραφο επισημαίνει αναφορικά στην Ελίνα Τζένγκο και τον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ: «Όσο για την Ελίνα και τον Γιώργο, ελπίζω να δικαιωθούν από την WA. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στους επόμενους Ολυμπιακούς, θα είμαστε όλοι εκεί και θα πανηγυρίζουμε με τις επιτυχίες τους».

Αναλυτικά, η δήλωση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Πομάσκι, στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Το τελευταίο διάστημα μια ομάδα ανθρώπων, που ελάχιστη σχέση έχει με τον στίβο πετάει συνεχώς λάσπη σε όλους και όλα, πιστεύοντας πως έτσι θα φθείρει τον ΣΕΓΑΣ και θα καταφέρει να τον αλώσει. Παλικάρια, με την τακτική σας, μικραίνετε το στίβο. Η επίθεση που γίνεται στον ΣΕΓΑΣ και τον εθνικό προπονητή είναι τουλάχιστον ανήθικη για να μην πω τίποτε άλλο… Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους να προσπαθούμε να στηρίζουμε τους αθλητές μας, στη δύσκολη περίοδο που περνάμε και μη μας διχάζετε άλλο.
Υ.Γ Όσο για την Ελίνα και τον Γιώργο, ελπίζω να δικαιωθούν από την WA. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στους επόμενους Ολυμπιακούς, θα είμαστε όλοι εκεί και θα πανηγυρίζουμε με τις επιτυχίες τους».