Το grand prix στη Σαουδική Αραβία είχε και τρίτο ημίχρονο, καθώς μετά τον αγώνα, οι αγωνοδίκες κάλεσαν τους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να δώσουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε.

Όλα ξεκίνησαν όταν στον 38ο γύρο, ο Ολλανδός πήρε εντολή να δώσει τη θέση στον οδηγό της Mercedes. Πριν τη στροφή 27, άρχισε να μειώνει ταχύτητα σε σημείο που τα μονοθέσια κινούνταν με 320 χλμ/ώρα με τον Χάμιλτον να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει. Οι δυο τους είχαν επαφή, με το μονοθέσιο της Mercedes να έχει ζημιά στην εμπρός αεροτομή.

Οι αγωνοδίκες, λοιπόν εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, αποφάσισαν να δώσουν ποινή 10 δευτερολέπτων στον συνολικό χρόνο του Φερστάπεν. Επιπλέον, επέβαλαν 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Nα σημειωθεί ότι ο 24χρονος τιμωρήθηκε με επιπλέον 5 δευτερόλεπτα για το γεγονός πως πήρε παράνομο πλεονέκτημα στη μάχη του με τον Χάμιλτον.

Η ποινή αυτή πάντως δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα, με τον Φερστάπεν να παραμένει στη δεύτερη θέση και οι δύο μονομάχοι του τίτλου πηγαίνουν ισόβαθμοι στον μεγάλο τελικό του Άμπου Ντάμπι.