Στη μάχη της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  ρίχνονται από σήμερα 5 ιστιοπλόοι της κατηγορίας Λέιζερ Στάνταρντ. Ο  σπουδαίος αυτός διεθνής αγώνας θα γίνει στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας κι έχουν δηλώσει συμμετοχή 139 σκάφη.

Την πρόκριση θα πάρουν μόλις δύο ευρωπαϊκές χώρες και εκτός από την Ελλάδα θα παλέψουν ιστιοπλόοι από Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Τουρκία.

Οι Ελληνες αθλητές που θα τρέξουν είναι οι Αναστάσιος Παναγιωτίδης (φωτ.), Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεώργιος, Παπαδάκος, Αντώνης Μπουγιούρης και Λουκιανός Ζαμίτ.

Επίσης στη Βιλαμούρα έχει προγραμματιστεί ο αντίστοιχος αγώνας για τα Λέιζερ Ράντιαλ με τη συμμετοχή 89 σκαφών. Θα αγωνιστεί η Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημαRSX που θα διεξαχθείστο Καντίθ της Ισπανίας από 21 έως 28 Απριλίου. Τηχώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στους άντρες και η Κατερίνα Δίβαρη στις γυναίκες.