Στον πέμπτο και τελευταίο τελικό που θα διεξαχθεί στον Ρέντη θα κριθεί ο πρωταθλητής στο βόλεϊ γυναικών, καθώς ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού, έφερε τη σειρά στο 2-2 και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Οι Πράσινες κατάφεραν να πάρουν καλές διαφορές στα δύο πρώτα σετ, όμως οι Ερυθρόλευκες κατάφεραν να επιστρέψουν ισάριθμες φορές. Ωστόσο, οι παίκτριες του «τριφυλλιού» δεν πτοήθηκαν και με πήραν τα σετ. Στο τρίτο σετ, φάνηκε πως πατούσαν καλύτερα και έκαναν το 3-0, όμως όλα θα κριθούν στον Ρέντη όπου θα διεξαχθεί ο τελικός των τελικών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν πόντους εκατέρωθεν και όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια καλή διαφορά της τάξεως του +8 (20-12). Κάπου εκεί η Σάσκια Χίπε με μια τρομερή αντεπίθεση έβαλε ξανά στο ματς τον Ολυμπιακό, με τις Ερυθρόλευκες να καταφέρνουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσα (23-23). Ωστόσο, οι Πράσινες έδειξαν ψυχραιμία και με δύο πόντους έκαναν το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ και πάλι οι δύο αντίπαλες ομάδες ξεκίνησαν πόντο-πόντο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εκ νέου ένα προβάδισμα (17-13), όμως ξανά ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και πέρασε μπροστά με 19-21. Εκεί οι Πράσινες όπως και στο πρώτο σετ, μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση και με το 25-21 να κάνουν το 2-0, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα.

Περισσότερα σε λίγο…