Οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοϊας, Τάκης Κουλιγκάς και Λεωνίδας Πελεκανάκης, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπέγραψαν έγγραφο στήριξης προς τον Νίκο Κακλαμανάκη και κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

  • Ο νέος «χαλίφης» στην Ξάνθη με πλάτες του Ιβάν

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΟ, «σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου φέρονται 10 Ολυμπιονίκες να στηρίζουν τον Κακλαμανάκη στην αγωγή που του κατέθεσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Και λέμε φέρονται, διότι ήδη δύο από αυτούς, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Κουλιγκάς και Λεωνίδας Πελεκανάκης, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπέγραψαν έγγραφο στήριξης στον Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ».

Οπως, μάλιστα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Κουλιγκάς μετέβη σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η θέση του είναι η εξής: «Ως Ολυμπιονίκης και θέλοντας να διαφυλάξω τον θεσμό, έχω αποφασίσει ότι δεν αναμειγνύομαι σε διαμάχες που αφορούν το άθλημά μου. Γι΄ αυτό διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπέγραψα δήλωση που κυκλοφορεί και στρέφεται κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΙΟ, ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έστειλε μήνυμα στο οποίο αναφέρει πως δεν υπέγραψε κάποιο χαρτί που να κατηγορεί την ομοσπονδία και προσθέτει: «Μου ζητήθηκε να διαβάσω ένα mail και να απαντήσω και παίρνοντας τηλ. για να πω οτι επιφυλάσσομαι, μου είπαν το έστειλαν ήδη σε δελτίο Τύπου. Στηρίζω τον φίλο μου και συναθλητή μου Μπουντούρη Τάσο».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

«Κι εύλογο το ερώτημα: οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στηρίζουν την Ομοσπονδία; Ασφαλώς όχι. Η ΕΙΟ, βέβαια, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές αθλητών, προπονητών και παραγόντων, αλλά δεν το κάνει, διότι ήταν, είναι και θα παραμείνει πάγια η θέση της πως οι εν ενεργεία ιστιοπλόοι και προπονητές πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημά τους. Δόξα τω Θεώ, τα 157 σωματεία διαθέτουν πολλά ικανά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να διοικήσουν την Ομοσπονδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έγινε η γενική συνέλευση της ΕΙΟ και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ. Η καλύτερη απάντηση ότι όλοι οι όμιλοι δείχνουν στην πράξη την απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Και με την ευκαιρία το Δ.Σ. της ΕΙΟ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τουριστική επιχείρηση».